Kiemelten fontos ügy: mini bölcsőde új részlegét adták át

 

A kormánynak kiemelten fontos, hogy Magyarország családbarát legyen, ehhez kellő számú bölcsődei hely is szükséges – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának politikai államtitkára a vácdukai mini bölcsőde új részlegének átadásán, csütörtökön.

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Makkos László polgármester és Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke megtekinti a kibővített vácdukai mini bölcsődét (Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán)

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta, hogy az elmúlt évtizedben megduplázódott azoknak a településeknek a száma, ahol van bölcsőde, a helyek száma pedig 60 százalékkal emelkedett 2010 óta. Kiemelte: évről évre nő a gyermekvállalási kedv is, ezért fontos, hogy folytassák a bölcsődeépítést, -bővítést.


A kereszténydemokrata politikus beszélt arról is, hogy öt év alatt mintegy ötödével nőtt a lakosság száma Vácdukán, amely tipikus agglomerációs település, ahová sokan kisgyermekkel költöznek.

A több mint 1700 lakosú Vácdukán 2018-ban nyílt meg a mini bölcsőde, ahol legfeljebb hét gyermekkel foglalkoznak. A Pest Megyei Önkormányzat mintegy 40 millió forintos támogatását a település 19 millió forinttal egészítette ki, ebből jött létre egy újabb, szintén hét kisgyermek gondozására alkalmas részleg. A bölcsődéhez új tálalókonyhát is építettek.