×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Karácsony Gergely megpróbált mókolni a feltételeken”

 

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul a Volner Párt azért, hogy induljon versenyfelügyeleti eljárás a Lánchíd felújításának tendereztetésével kapcsolatban - közölte Volner János pártelnök csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, hogy elkészült a bejelentésük, amelyet be is mutatott a kameráknak. Azt kérik a Gazdasági Versenyhivataltól, hogy vizsgálja meg a Lánchíd közbeszerzési eljárását, szerintük ugyanis sok rendellenességet lehetett tapasztalni.

Úgy fogalmazott, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat az első közbeszerzésnél „megpróbált mókolni” a feltételeken, „bizonyítottan törvénysértő módon készítette el a közbeszerzést”.

A második közbeszerzést úgy írták ki, hogy mindössze két cég jelentkezett a számos magyarországi hídépítésben jártas társaság közül, a győztes ötmilliárd forinttal többért vállalta a munkát, mint amennyiről Tarlós István főpolgármestersége idején szó volt. Fel kell tenni a kérdést, ez „alkotmányos költsége-e” annak, hogy baloldali lett a városvezetés – mondta a pártelnök.

Azt is felvetette, hogy mitől emelkedett jelentősen, ötvenszeresére az előleg összege, valamint mitől feleződött meg a kötbéré. Ezekre a kérdésekre választ vár a Volner Párt, mivel úgy látja, hogy nem volt valós versenyeztetés – jelentette ki az elnök.

Megjegyezte, hogy sajtótájékoztatóikra minden alkalommal várták vendégként Karácsony Gergelyt, a főpolgármester azonban „lapít, mint nyuszi a fűben, gyáván menekül a felelősség elől”.