×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Előállnak az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei

 

Jakab Péter lesz a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a baloldali előválasztáson. Ezt a pártelnök jelentette be a közösségi oldalán. A politikus elismerte, hogy az elmúlt években jelentősen változott pártja irányvonala, de szerinte erre is szükség volt ahhoz, hogy létrejöjjön az összefogás – hangzott el az M1 Híradójában.


„Egyszer volt” – ezzel a kommentárral tette közzé Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a napokban a Jobbik volt alelnökének egy 2015-ben elhangzott parlamenti felszólalását. Szilágyi György akkoriban még arról beszélt, felháborították Gyurcsány Ferenc mondatai, és felidézte Morvai Krisztina volt jobbikos EP-képviselő szavait, aki „hibbant Nérónak” nevezte a DK elnökét.

Az egy éve a Jobbik elnökévé választott

Jakab Péter hétfőn a közösségi oldalán közzétett videóban is elismerte, hogy nagyot változott a párt irányvonala,

de szerinte az ellenzéki szivárványkoalíció a nemzet igazi tartaléka.

„Legkésőbb október 23-án egy színpadon fog állni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, 106 képviselő-jelölttel, hogy együtt váltsunk kormányt és együtt váltsunk korszakot” – fogalmazott Jakab Péter.

Közölte: az ellenzéki előválasztáson nem egymást kell legyőzniük, hanem a Fideszt, majd Jakab Péter bejelentkezett pártja színeiben a miniszterelnök-jelöltségre.

„Mindenkinek, aki elindul az előválasztáson, tiszta és nemes küzdelmet kívánok. Ha jómagam ezt a küzdelmet miniszterelnök-jelöltként segíthetem, úgy vállalom a megmérettetést. Ha mást kell támogatnom, úgy a nemzetért azt is megteszem” – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc nemrég egyértelművé tette:

amennyiben lesz a DK-nak miniszterelnök-jelöltje, akkor Dobrev Klára lesz az

– bár a volt miniszterelnök szerint a felesége egyelőre még nem döntött a kérdésben.

Dobrev Klára eközben már jó ideje kampányol, jelentős részben brüsszeli pénzen. A DK európai pártcsaládja, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége ugyanis tavasz óta több tízmillió forintot adott Gyurcsány Ferenc feleségének arra a célra, hogy támadja a magyar járvány elleni védekezést és Brüsszelt éltesse.

A jobbikosok Gyurcsányra szavaznak” – így reagált a Fidelitas Jakab Péter hétfői bejelentésére. A rövid szöveghez csatolt képen a politikus vörös-sárga-kék bohócsapkában látható, és a háttérben a Jobbik logójának nemzeti színeit is erre a trikolórra cserélték.

Az ellenzéki előválasztáson Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András és Pálinkás József mellett Karácsony Gergely neve is felmerült már,

mint miniszterelnök-jelölt. A párbeszédes politikus ugyan néhány hónapja még tagadta, hogy feladná a főpolgármesterséget, nemrég azonban az Info Rádióban már úgy fogalmazott: a következő hónapban kiderül, lesz-e előválasztás, és ha igen, elindul-e rajta.