×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb településen halad az összeomlás felé a baloldali koalíció

 

A szocialista pécsi polgármester sorra szorítja ki az önkormányzati pozíciókból a választási szövetségeseit, és saját embereit nevezi ki a helyükre. Az egyre kaotikusabban működő baloldali koalíció helyi szervezeteinél azzal telt be a pohár, hogy Péterffy Attila leváltotta az addigi dk-s alpolgármestert.

Óriási politikai fiaskó volt Péterffy Attila pécsi polgármestertől, hogy saját jelöltjét nevezte ki alpolgármesterré, majd leváltotta Bognár Szilviát, aki a konszenzusos személy volt a városvezetésben: most elvesztette a baloldal támogatását, 12 pontos ultimátumot kapott – számolt be a Magyar Nemzet.

A pécsi városvezetésnek semmit nem sikerült betartania a választási ígéretekből – derül ki abból a 12 pontos ultimátumból, amelyet az MSZP-s érdekeltségű Péterffy Attila polgármester kapott szerdán.

A dokumentum megszületésében az a megdöbbentő, hogy azok adták át neki, akik eddig támogatták: a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum és a Párbeszéd tagjai.

Péterffy lépésről lépésre vívta ki támogatói ellenszenvét

December elején harmadik alpolgármesterré nevezte ki az MSZP-s Nyőgéri Lajost, aki a kampányban sokat segített neki. Nyőgéri személye sokak szemét szúrta, hiszen

három alpolgármester megfizetése luxusnak számít, ráadásul a tapasztalt szocialista szakembert korábban bíróság ítélte el rágalmazásért, és a NAV is eltiltotta a cégvezetés gyakorlatától.

Januárra derült ki, hogy Péterffy sem három alpolgármesterben gondolkodott: egyszemélyi döntéssel felmentette a DK-s Bognár Szilviát, akivel kezdettől nem szimpatizált, ám akit kénytelen volt megtűrni maga mellett, mert hozzá baloldali támogatói ragaszkodtak.

Az alpolgármester cseréje nem az egyetlen lépés volt annak érdekében, hogy az MSZP tért nyerjen Pécsett: a választási győzelem óta minden fontos posztra az MSZP tette rá a kezét.

Ebből lett elege a balliberális pécsi koalíciót alkotó többi pártnak. A 12 pontos ultimátum követeli, hogy Nyőgérit cserélje vissza a polgármester Bognárra, ezenkívül szembesíti Péterffyt azzal, hogy mely területeken bizonyult eddig alkalmatlannak.

A polgármester bajban van: ha aláírja, saját fő támogatójával, az MSZP-vel megy szembe, ha nem, patthelyzet alakulhat ki a városban.