×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Jobbik elnöke elárulta pártja választóit, amikor szövetségre lépett Gyurcsány Ferenccel

 

A Fidelitas elnöke szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke elárulta pártja választóit és tagjait, amikor szövetségre lépett Gyurcsány Ferenccel.

Illés Boglárka az ellenzéki párt XI. kerületi irodája előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: a Jobbik és elnöke „a hatalomért és a pénzért mindenre képes”. Mióta összefogtak a Demokratikus Koalícióval (DK) és vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel, azóta önmagukat, választóikat, tagjaikat és szimpatizánsaikat minden nap szembeköpik – fűzte hozzá.

A Jobbik 2003-as alapító nyilatkozatával is ellentétes ez az összefogás – mondta, hangsúlyozva:

Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára megjeleníti a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok minden gátlástalan tulajdonságát”.

Emlékeztetett rá: a Jobbik egy évvel ezelőtti tisztújító kongresszusán Jakab Péter akkor megválasztott elnök arról beszélt, hogy teljes mértékben kizárt a DK-val való együttműködés. A kormánypárti politikus ezen a ponton a Jobbik választói és tagjai elárulásának nevezte, hogy Jakab Péter szövetségre lépett a szemkilövető Gyurcsány Ferenccel.

Úgy folytatta: a Fidelitas várja azokat a nemzeti érzelmű fiatalokat, akik nem akarnak a Gyurcsány Ferenc mögé beálló párt tagjai, aktivistái maradni.

Renge Zsolt, az újpesti Fidelitas elnöke a recsegő-ropogó ellenzéki szivárványkoalíciót bírálva példaként említette, hogy

Újpesten a rasszista bűncselekményért első fokon elítélt Szabó Balázs (Jobbik) keveredett ismét botrányba.

A politikus – akinek párttagságát a Jobbik emiatt felfüggesztette – egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén választási megfigyelőként utazott a Közép-Afrikai Köztársaságba.


Szólt arról is, hogy a botrányokból már elege van a Jobbik ifjúsági tagozatának, amely a minap ultimátumszerű levélben követelte a Gyurcsány-vezette szivárványkoalícióba betagozódó párt elnökségétől a Jobbik kommunikációs igazgatójának eltávolítását.

Egyre többen torkig vannak a primitív szociális uszítással és az eredeti értékeikkel ellentétes gyűlölködő, gyalázkodó hangnemmel

– hangoztatta. Megfogalmazása szerint sajnálják és megértik a Jobbikból kiábrándult, jobb sorsra érdemes fiatalokat, akiket várnak soraikba.

A Fidelitas aktivistái a többi között egy, a Jakab Péter mögött álló Gyurcsány Ferencet ábrázoló molinót tartottak a sajtótájékoztatón, majd üzeneteket helyeztek el a Villányi úti Jobbik-iroda ablakán.

A címlapfotó illusztráció.