Gulyás Gergely is reagált a Hadházy-videókra

 

A politikai hasznoszerzésnek is vannak határai – mondta a mai Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról a videóról, amely a szentenderei halottásházban készült, és Hadházy Ákos tette közzé. Gulyás Gergely az ellenzéki politikus kegyeletsértő akciója kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy az ominózus felvétel ráadásul egy baloldali polgármester esetleges mulasztását leplezi le.


Múlt héten tett közösségi oldalán elérhetővé egy videót Hadházy Ákos korábbi LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő. A koporsókat és elhunytakat is bemutató felvétel a szentendrei halottasházban készült.


A politikus azt állította: a felvétel készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el vírusfertőzés miatt. Hadházy Ákos ezzel azt akarta bizonyítani, hogy rossz a kormány járványkezelése.

A Pest megyei kormánymegbízott minderre úgy reagált: a balliberális képviselő álhírt terjesztett és halálkampányt folytat.

„Nem igaz, nem volt covidos beteg az elhunytak között, illetőleg kórházi kezelés is csak egy személy esetében állt fönn, tehát a szokásos Hadházy képviselő úr-féle hazugságot láthattuk és hallhattuk” – közölte Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.

Hadházy Ákos újabb bejegyzésében erre azt írta: az igazság nem rémhírterjesztés. Szerinte ráadásul a Szentendrén készült videónak a lényege nem az, hogy Szentendrén történt, hanem hogy sok helyen vannak ilyen állapotok. A kormánypártok szerint nincs megállás a baloldal halálkampányában, amelyre példa a Hadházy Ákos által megosztott videó is.

Reagált az ügyre Gulyás Gergely is a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: tragikusnak tartja, hogy egy országgyűlési képviselő az alapvető kegyeleti jogokat sértő képeket közölt. Felhívta a figyelemet, hogy a felvétel ráadásul egy baloldali polgármester esetleges mulasztását leplezi le.

„Úgy gondolom, hogy a politikai haszonszerzésnek megvannak azok határai, amiket jól lenne, hogyha mindenki figyelembe venne és betartana. Még akkor is, hogyha a konkrét esetben ráadásul önleleplezés történt. De szerintem nincs olyan politikai cél, ami legitimálható akkor, ha kegyeleti jogokat sértünk, különösen ilyen durva formában” – hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A halottasházban készült videó ügyében a rendőrség is vizsgálatot indított, az ügyben feljelentéskiegészítést rendeltek el.