×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az őszödi beszéd után itt az „őszödi kutatás” a baloldalon

 

A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint a baloldal nem vette át a valóságban a Fidesztől a vezetést a Gyurcsány Ferenc által vezetett összefogáslistával, ahogy ezt a baloldali intézetek sugallták. „A baloldalon az őszödi beszéd után megteremtették az őszödi kutatás műfaját” – áll a Nézőpont Intézet elemzésében. Erről kérdezték Mráz Ágoston Sámuelt, a Nézőpont Csoport vezetőjét a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Decemberben még napi szinten közölték a baloldali közvélemény-kutatók, hogy a közös lista „nagyszerű eredménye”, hogy már többen szavaznának erre a közös listára, mint a Fideszre – emlékeztetett a politológus. Januárban pedig egy baloldali portálon egy baloldali szociológus írt arról, hogy tévednek a baloldali kutatók, és nem vették át a vezetést.

A Nézőpont elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy még a baloldali szakértők is megkérdőjelezik a baloldali intézetek állításait.

Az volt a baloldali propaganda fő állítása, hogy Gyurcsány Ferenccel szövetkezve több szavazatot lehet szerezni, ez azonban nem állja meg a helyét, mert

aki Gyurcsány Ferenccel szövetkezik, az a volt kormányfő népszerűtlenségét is magára húzza, márpedig ő a legelutasítottabb politikus Magyarországon.

Az emberek háromnegyede nem szeretné fontos kormányzati pozícióban látni Gyurcsány Ferencet – ismertette Mráz Ágoston.

A közös lista Gyurcsány rehabilitására szolgál, illetve arról tesz tanúbizonyságot, hogy a Gyurcsány nélküli ellenzéki erők önmagukban nem képesek naggyá válni, és politikusaik sem kimondottan tehetségesek.


A teljes adás itt hallgatható vissza.