×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyurcsány irányítja az ellenzéki összefogást

 

Hat pontban foglalta össze hat baloldali párt a reményeik szerint 2022-ben induló közös kormányzásuk alapelveit. A pártvezetők sajtótájékoztatóját Gyurcsány Ferenc DK-elnök zárta fő előadóként – elemzők szerint ez is jól jellemzi a baloldali erőviszonyokat. Figyelemre méltó, hogy a jobbikos Jakab Péter jobb Magyarországot szeretne, mint amilyen az elmúlt harminc évben volt, miközben éppen Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő az egyik szövetségese – hangzott el az M1 Híradójában.

Az ellenzéki pártok vezetői ma sorsdöntő lépésre készülnek” – így vezette fel a Párbeszéd szóvivője a baloldal hat pontját az ellenzéki pártok közös sajtójátékoztatóján. A pártelnökök és társelnökök mindannyian egy-egy vállalást ismertettek. Szerintük ha a baloldali közös lista győz 2022-ben, akkor ezeket teljesítik is.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András az igazságszolgáltatás reformjáról beszélt. Az LMP-s Schmuck Erzsébet a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozta. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szolidáris Magyarországot, a szocialista Kunhalmi Ágnes pedig adóreformokat ígért. A Jobbik elnökének, Jakab Péternek jutott az a feladat, hogy mindenkit meggyőzzön: a pontokat a baloldali pártok közösen találták ki.

A hat pont már ismerős lehetett annak, aki olvasta Gyurcsány Ferenc december elején közzétett 14 pontos irányelveit.

A DK elnöke akkor közösségi oldalán rögzítette elvárásait a szivárványkoalícióval szemben, saját pártját pedig úgy határozta meg, mint azt a politikai közösséget, amely az egész baloldali együttműködést mozgatja. Pontjait most a baloldali pártok vezetői ismételték el, szinte szó szerint.

Tisztességes bér, tisztességes nyugdíj, európai élet az európai Magyarországon” – írta például Gyurcsány Ferenc. A pontok ismertetésénél is végül a DK elnökéé volt az utolsó szó.

A baloldali galerit az a Gyurcsány vezeti, aki az egész országot átverte és hazugsággal nyert választást 2006-ban – reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István a közösségi oldalon azt írta:

Gyurcsányék ma nagy bejelentést tettek, azonban valójában nem mondtak semmit.

Hollik István hangsúlyozta: a baloldal egy dolgot így is bizonyított – a járvány elleni küzdelem kellős közepén is csak és kizárólag a hatalomra tud gondolni.