×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: A gazdi csalódott, sovány lesz a vacsora

 

Jelentem, a gazdi csalódott, sovány lesz a vacsora – mondta a brüsszeli megegyezésről a baloldal és Soros György kudarcára utalva Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában hétfőn az Országgyűlésben.„Megvédtük Magyarország szuverenitását, és megvédtük a magyarok pénzét” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Bejelentette, hogy a koronavírus elleni első adag oltóanyagra, a vakcinázás megkezdésére december végén lehet számítani.

Az Európai Tanács múlt heti ülésén győzött a józan ész. „Megvédtük Magyarország szuverenitását, és megvédtük a magyarok pénzét” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben, ahol köszönetet mondott Lengyelországnak a barátságért, a kitartásért és a bajtársiasságért.

„Győztünk, mert keresztülvittük, hogy olyan nehéz időkben, mint a mostani járvány, nem szabad a gazdasági támogatásokat politikai feltételekhez kötni, egyszerűen azért, mert ezek hátráltatnak bennünket a gyors cselekvésben” – mondta a kormányfő.

Hozzátette: győzött a józan ész azért is, mert ezzel a döntéssel sikerült megőrizni Európa egységét, megvédték az európai alkotmányt, elhárították azt a veszélyt, hogy költségvetési eszközökkel ráerőltessék a magyarokra a bevándorlókat. Megakadályozták, hogy azt az országot, amely nem fogad be bevándorlókat, pénzügyileg meg lehessen büntetni – közölte a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy értékelt: nyilvánvaló vált, hogy az EU csak nemzetek közösségeként tud sikeresen működni.

December végétől kezdődhetnek az első oltások

A koronavírus elleni első adag oltóanyagra december utolsó napjaiban lehet számítani – közölte Orbán Viktor. Az operatív törzs elkészítette az ország oltási tervét, az oltás önkéntes és ingyenes lesz. Első körben az egészségügyi ellátórendszerben dolgozókat, a védekezés első vonalának résztvevőit, utánuk pedig a krónikus betegeket oltják majd be – ismertette.

„Minden élet számít, minden komolyan vehető vakcinagyártó céggel már leszerződtünk”

– tette hozzá a miniszterelnök. Jelezte ugyanakkor, hogy amíg nem tudják elkezdeni az oltást, addig fenn kell tartani a járványügyi szabályokat.

„Higgyék el, hogy a vírus nem én vagyok!”

A baloldali ellenzék részéről a brüsszeli megegyezést, illetve a magyar kormány koronavírus elleni védekezését ért bírálatokra reagálva Orbán Viktor kifejtette: nemcsak a jó ízlést sérti, hogy a Párbeszéd politikai eszközként használja azt a kérdést, hogy mennyien halnak meg Magyarországon.

Ezzel a baloldal mérhetetlenül lebecsüli azoknak az orvosoknak és ápolóknak a munkáját, akik minden nap azért dolgoznak, hogy emberek életét mentsék meg.

Önök szerint azért halnak meg az emberek, mert nem kapnak egészségügyi ellátást? Önök szerint azért halnak meg az emberek, mert az orvosok nem akarják őket megmenteni, vagy mert a védőnők, ápolónők nem törődnek velük? Kinek hányják a szemére, hogy meghalnak emberek, és elviszi őket a vírus? – tette fel a kérdéseket Orbán Viktor.

Értem, hogy (ez) nekem szól, de higgyék el, hogy a vírus nem én vagyok!

Nem a kormánypárt miatt halnak meg az emberek, hanem, mert egy világjárvány van

– szögezte le.

Hozzátette: ez egy félreértés az ellenzék részéről. Az ellenzéki politikusok legalább abban segíthetnének, hogy szurkolnak azért, hogy az orvosok és az ápolók megmenthessék az embereket, és nem gyártanak kamuvideókat. Itt az a kérdés, hogy ki hova áll. Ki áll az orvosok és a betegek oldalára, és ki áll velünk szemben, reménykedve abban, hogy romlanak a statisztikák – érvelt Orbán Viktor.


A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a magyar kormány a járvány kitörése óta 1014 milliárd forintot, a munkahelyek védelmére pedig 2991 milliárd forintot költött. Ennek az eredménye, hogy nem haltak meg többen.

Ha az ellenzék félreteszi az indulatait, akkor azt fogják látni, hogy jelenleg 4 458 000 ember dolgozik, ami 64 ezerrel kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. De megindítjuk azokat a gazdasági programokat, amelyek a nyitás után mind a 64 ezer embernek vissza fogják adni a munkahelyét.

Ahogy ígértük, annyi munkahelyet teremtünk, ahányat a vírus megszüntet – szögezte le a miniszterelnök.

Orbán Viktor a Jobbiknak üzenve megjegyezte, hogy ez pontosan 800 ezerrel több, mint amit az áljobboldali formáció újsütetű szövetségesei (az MSZP) kormányzása alatt volt.

A brüsszeli vétóról az LMP-nek címezve elmondta: a vétó az európai alapszerződésben biztosított nemzeti jog, ami minden országot megillet.

Ha egy nemzet él a vétójogával, akkor nem fenyegetőzik, nem zsarol, nem kényszerít, hanem az alapszerződésben biztosított alkotmányos jogával él. Kár, hogy önök csatlakoztak az ezzel szembeni értelmezéshez és a nyomásgyakorló nyugati barátaikhoz

– üzente az ellenzéknek Orbán Viktor.