A brüsszeli megállapodás Európa egységét szolgálja

 

A most ismét megkötött kompromisszum Európa egységét szolgálja – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az M1 csütörtök esti műsorában. Értékelése szerint Orbán Viktor miniszterelnök most a magyar térfélen és az európai térfélen is „rúgott egy gólt”.


Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtök este a Twitteren jelentette be, hogy megszületett a megállapodás az Európai Unió következő többéves költségvetéséről és a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról a tagállami vezetők brüsszeli csúcstalálkozóján.


A Nézőpont Intézet vezetője felidézte, Orbán Viktor már nyáron megkötötte ezt a kompromisszumot. Most a politikai küzdelem lezárult. Kitért arra is, hogy a baloldali véleményformálók külföldön és Magyarországon is arról beszéltek az elmúlt időszakban, hogy Orbán Viktor el fogja veszíteni a küzdelmet.

Mráz Ágoston Sámuel szerint az is kiderült, hogy a magyar ellenzék nem igazán érti az Európai Unió működését, és az is, hogy Magyarország jó érdekérvényesítő.

Megjegyezte azt is, hogy Soros György úgy nyilatkozott, Magyarország és Lengyelország nélkül kéne megállapodni a helyreállítási alapról. Az amerikai milliárdos az EU „megosztására törekedett”. A mostani kompromisszum Európa egységét szolgálja – közölte Mráz Ágoston Sámuel.

A Nézőpont Intézet igazgatója szerint az Európai Parlament veszteségnek fogja elkönyvelni a történteket, újabb és újabb támadást fog indítani.