×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nemet mondunk az uniós migrációs és genderpolitikára

 

Az ellenzék az uniós költségvetési vitában lehetőséget lát arra, hogy Brüsszel segítségével a magyar belpolitikában újranyissa a migráció kérdését, és bevándorlók befogadására kötelezze Magyarországot – kommentálta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

A parlamenti ellenzéki frakciók hétfőn felszólították Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne vétózza meg az Európai Unió költségvetését.

A miniszter ezt az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy értékelte:

új eszközt talált a magyar ellenzék a hosszú ideje vágyott céljai elérésére: a határvédelem leépítésére, a kerítés felszámolására és a bevándorlók befogadására.

A Miniszterelnökség közleményében Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a kormány elkötelezett a magyar és az uniós pénzügyi érdekek védelme iránt, minden ezzel összefüggő uniós jogi garanciát támogat, de soha nem fogja elfogadni, hogy jogállamiság álnéven közös uniós bevándorláspolitikát kényszerítsenek Magyarországra.

Tudjuk, hogy az ellenzék ezekben a kérdésekben mindig is Brüsszel oldalán állt, ezért semmilyen meglepetést nem okoz, hogy most újra lehetőséget látnak a magyar választópolgárok által több alkalommal elutasított politikájuk brüsszeli segédlettel történő érvényre juttatására

– tette hozzá a miniszter.

Gulyás Gergely kiemelte, a magyar kormány álláspontja világos: „igent mondunk a pénzügyi fegyelemre, az elszámoltathatóságra és a pénzügyi visszaélések tilalmára, de nemet mondunk az uniós migrációs és genderpolitikára”.

A címlapfotó illusztráció.