Kunhalmi beismerte, igaza van Orbánnak

 

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV műsorában elismerte, Orbán Viktornak igaza van abban, hogy hatalmas tartaléka van Magyarországnak, és nincs égető szüksége az uniós helyreállítási alap forrásaira.

„A miniszterelnök ritkán mond igazat, de most igaza van abban, hogy nincs égetően szükség rá, hiszen hatalmas a tartaléka, az MNB kötvénykibocsátása sikeres, az emberek veszik az állampapírokat, a hitelfelvétel, amit felvett, azt elég jó kamattal tudta felvenni, ráadásul az előző költségvetésből vannak uniós források, tehát abban a kényelmes helyzetben van, hogy ezt most megengedheti” – véleményezte Kunhalmi Ágnes a magyar–lengyel vétó kapcsán kialakult helyzetet az ATV Egyenes beszéd című műsorában.


Mindez azért érdekes, mert a balliberális oldal mind ez ideig arról beszélt, hogy Magyarországnak nagy szüksége van az uniós hitelfelvételre. Kunhalmi Ágnes tehát kiszólt a balliberális kánonból és meglepő módon tényeket közölt, hiszen tényleg az a helyzet, hogy Magyarország és Lengyelország jó alkupozíciókkal rendelkezik az uniós tárgyalások során, ennek a két országnak egyáltalán nem olyan sürgető a megállapodás elfogadása, mint például a délieknek. Ennek köszönhetően jó esély van arra, hogy Brüsszelnek kell majd engednie az úgynevezett „jogállamisági” mechanizmus kapcsán – írta Deák Dániel Facebook-oldalán.

A címlapfotó illusztráció.