Este tizenegykor mindenki otthon, de az MSZP irodájában bömböl a zene

 

Zenés bulit tartottak a napokban az éjszakai kijárási tilalom idején az MSZP VIII. kerületi irodájában – számolt be egy internetes portál. És egy videót is mutatnak: látni és hallani, hogy dübörögnek a retró slágerek a szocialisták irodájánál. A helyi MSZP arra hivatkozott, megvárták a hajnali 5 órát, addig nem léptek ki az utcára – hangzott el az M1 Híradójában.


Bömbölnek a retró slágerek a józsefvárosi baloldal egyik irodájában – ezt egy helyi hírportál osztotta meg, a felvételt az egyik olvasójuk készítette még kedd éjjel. A felvétel szerint a kihalt utcán is hallható volt, ahogy a bent lévők hangosan énekelték a dalokat.


Poros ablakok, pókháló mindenhol és egy üres alkoholos üveg: így néz ki a józsefvárosi szocialisták irodája nappal. A környéken lakók szerint gyakoriak itt a keddihez hasonló éjjeli összejövetelek.

Pikó András, a kerület baloldali polgármestere korábban a videót megosztó portálnak úgy reagált, hogy

tudomása szerint a Bacsó Béla utcai irodában nem tartottak bulit.

Ugyanakkor – ahogy fogalmazott – tudomása szerint a zenehallgatást nem tiltották be. Az ügyben az M1 is kereste a kerület polgármesterét.

Kíváncsiak voltak, mi a véleménye arról, hogy a környéken élők szerint a pandémiás helyzet ellenére is többször tartottak a keddihez hasonló bulikat, és arra is, hogy biztonságosnak tartja-e a zenés mulatságokat a járvány idején? Pikó András válaszában azt javasolta, hogy az MSZP irodában történtekről a józsefvárosi MSZP-t keressék.

Kérdéseiket elküldték a helyi szocialistáknak is, de tőlük nem kaptak választ. Korábban közösségi oldalukra a felvétellel kapcsolatban azt írták: az MSZP irodájában kedden este 4 fő tartózkodott.Viszonylag gyakran előfordul karácsony előtt, hogy néhányan sokáig bent maradnak, állításuk szerint ilyenkor adományokat szortíroznak és csomagolnak.

Ők is arra hivatkoztak, hogy tudomásuk szerint a zenehallgatás nem tilos. Hozzátették, hogy a résztvevők kedden a kijárási tilalom végét megvárva, hajnali 5 óra után hagyták el a helyiséget.

Reagált az esetre Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki közösségi oldalán azt írta: „az ügy a baloldal felelőtlensége című véget nem érő szappanopera következő epizódja: amíg az emberek fegyelmezetten betartják a kijárási tilalmat, addig a baloldal egyik irodájában 11-kor bömböl a zene.