×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az uniós biztos cáfolta Dobrev álhíreit

 

Az álhírek ellen kampányol közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc felesége. Dobrev Klára azt ígérte követőinek, hogy hamarosan megkezdi a munkát a hamis információk visszaszorításáért. Állítása szerint a magyaroknak joguk van ahhoz, hogy valós híreket kapjanak. Éppen Dobrev Klára az, aki hetek óta azt állítja, hogy lesz egységes minimálbér Európában, miközben az unió foglalkoztatásért felelős biztosa szerint ez nem igaz – hangzott el az M1 Híradójában.


Dobrev Klára hetek óta saját maga terjeszt álhírt a közösségi oldalán. Gyurcsány Ferenc felesége itthon azt híreszteli, hogy készül az egységes európai minimálbérről szóló uniós jogszabály, amit ő és a Demokratikus Koalíció terjesztett elő. Annak ellenére állítja ezt, hogy szavait az uniós vezetők szinte azonnal cáfolták.

Bár a foglalkozásért felelős uniós biztos november elején kijelentette, hogy szó sincs egységes európai minimálbérről,

a DK-sok azóta sem álltak le a hamis információ terjesztésével.

Ugyanígy tettek tavasszal is, amikor a koronavírus elleni védekezésről szóló törvénnyel kapcsolatban Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc és más DK-s politikusok is azzal riogattak, hogy a jogszabály korlátlan felhatalmazást jelent a kormánynak.

A Gyurcsány-házaspár korlátlan felhatalmazásról szóló állításaival ellentétben azonban a járvány első hullámában, június közepén megszűnt a rendkívüli jogrend.

Óriási felelősségünk van abban, milyen eszközökkel és hatékonysággal küzdünk a félelemre és a káoszra épített álhírekkel szemben” – Gyurcsány Ferenc felesége mégis ezt írta mostani álhír-ellenes posztjában, majd azt is hozzáfűzte: „Nekünk, európai magyaroknak is jogunk van ahhoz, hogy igaz híreket kapjunk!”

Pedig a Gyurcsány-párti politikusok többször állították azt is, hogy az országban az egészségügyi felszerelés terén készlethiány van, és hogy hazánkban más európai országokhoz képest jóval többen veszítik életüket a járvány miatt. Utóbbiról végül sajnálkozva ugyan, de a DK-s Arató Gergely is elismerte, hogy nem igaz.