×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyurcsányék adósították el Magyarországot, nem a kormány

 

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke a magyarok arculcsapásának, az ország érdekeinek nyílt elárulásának nevezte, hogy a kormány 2,5 milliárd eurós (mintegy 900 milliárd forint) hitelt vett fel, az összeg egyik felét tíz, a másik felét harminc évre. Magyarországot Gyurcsányék adósították el – reagált a Fidesz pénteken Varju László (DK) nyilatkozatára.

Varju László arra reagált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken azt mondta, Magyarország az unió nélkül is fel tud venni kölcsönt harminc évre, mert stabil a megítélése a nemzetközi piacokon.

Magyarország 2,5 milliárd euró hitelt vett fel

A kormányfő az adásban elárulta, hogy nemrég vettek fel 2,5 milliárd euró hitelt.

A politikus úgy fogalmazott: miközben a miniszterelnök „akadályozza az uniós mentőcsomag elindulását a vétóval”, eközben sokkal rosszabb feltételekkel vett fel egy gigahitelt. Erre a miniszterelnök soha, sehol, senkitől nem kért és nem kapott felhatalmazást – hangsúlyozta.

Felháborító, hogy a kormány végső kétségbeesésében harminc évre eladósítja az országot, miközben nem hagyja, hogy az EU segítsen a magyaroknak – jelentette ki.

Kérdésként tette fel, miért kellett hitelt felvenni, ha a kormány „gyakorlatilag semmiben sem segít, senkire sem költ az országban”. Varju László azt mondta, nincs érdemi munkahelyvédelem, nincs dupla családi pótlék, nincs rendkívüli munkanélküli támogatás és nincs időseknek járó azonnali támogatás.

Fidesz: Magyarországot Gyurcsányék adósították el

Magyarországot Gyurcsányék adósították el – reagált a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt azt hangsúlyozta: az országot Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása adósította el több generációra.

„A korrupt és alkalmatlan kormányzásukkal pénzügyileg tönkretették, és az IMF adósrabszolgájává tették az országot. A baloldal olyan rossz állapotba navigálta az országot, és annyira üres volt a kassza, hogy a piaci befektetők nem voltak hajlandóak magyar államkötvényeket venni, Gyurcsányék csak az IMF-hitellel tudták lélegeztetőgépen tartani az országot, és anélkül már a napi számlákat és a nyugdíjakat se tudták volna fizetni” – fogalmaztak.

Kiemelték:

a baloldal kormányzása alatt duplájára nőtt az államadósság, és 2010-re az államcsőd szélén állt az ország.

A Fidesz-KDNP kormányzása óta Magyarország pénzügyileg stabilizálódott, „visszafizettük a Gyurcsányék által felvett hiteleket”, és csökkenő államadósság mellett is tartós növekedési pályára állt a gazdaság, emellett folyamatosan csökkennek az adók, nőnek a bérek és a családtámogatások.

„Magyarország ma nem szorul se az IMF, se más kegyelmére” – szögezte le a Fidesz, hozzátéve: a mostani kötvénykibocsátás piaci forrásbevonás, a pénzpiacok azért finanszírozzák szívesen a hazai fejlesztéseket, mert az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően teljes bizalommal vannak Magyarország iránt.