×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Évi 16 millió sem volt elég Karácsony önimádó helyettesének

 

„Szereti fotóztatni magát, még egy munkamegbeszélésen is előfordult, hogy pózolgatott” – így vélekedtek munkatársai Karácsony Gergely lemondott helyetteséről, Dorosz Dávidról, akit nem munkamorálja, sokkal inkább kapcsolatai juttattak pozícióba a fővárosi városházán.

Személyes hangvételű Facebook-posztban jelentette be lemondását Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes. Karácsony Gergely párttársa saját bevallása szerint a 2022-es választási kampányra való felkészülésre szeretne koncentrálni, ezért mond le a fővárosban betöltött pozíciójáról.

Dorosz tehát a budapestiekért végzendő munkát áldozza fel a pártpolitika oltárán. Karácsony Gergely szintén közösségi oldalán reagált a hírre, mint írta

Dorosz „a pozíció és tisztség helyett a munkát választja”

– vagyis a főpolgármester szerint helyettese eddig nem dolgozott, majd mostantól. Mindez azért is érdekes, mert Dorosz főpolgármester-helyettesként – ahogy a többi kollégája is – havi 1 166 700 forintot kapott, plusz 175 005 forint költségtérítésben részesült. Tehát egy év alatt 16 milliónyi fizetést és költségtérítést kapott. (Bejegyzésének ezt a sorát később ugyan korrigálta a főpolgármester – vagy Facebook-oldalának 10 kezelője közül valamelyik...)

Dorosz szereti, ha fotózzák (Fotó: Facebook/Dorosz Dávid)

Dorosz Dávid ugyanis a hírek szerint egyáltalán nem áldozatos és kemény munkájáról híresült el városházi körökben. A Direkt36 nevű portál beszámolója szerint

az év végéig még hivatalban lévő főpolgármester-helyettes volt a 2019-es kampány egyik vezetője is, de munkamoráljával sokakban megütközést keltett.

Beszámolók szerint nem egy esetben fordult elő, hogy Dorosz nem a munkájával, hanem személyes ügyeivel foglalkozott a különböző értekezleteken.

Az a típusú ember, aki bejön egy megbeszélésre, végig mobilozik, és közben felnyekken néha, hogy ööö, jó lesz

– mondta Dorosz vezetési stílusáról a Direkt36-nak egy fővárosi tisztviselő. Máskor előfordult, hogy a kampánystáb ülésén Dorosz a saját készülő könyvének a borítójával volt elfoglalva, nem pedig azzal, hogy mi történik a megbeszélésen. (Később már főpolgármester-helyettesként is rendszeresen reklámozta könyvét a közösségi oldalán).

A távozó főpolgármester-helyettes érdekes filozófiát vallott (Fotó: Facebook/Dorosz Dávid)

„Szereti fotóztatni magát, még egy munkamegbeszélésen is előfordult, hogy pózolgatott, és mondta a többieknek, hogy ne foglalkozzanak vele, csak csinálják. Majd szólt a fotósnak, hogy folytassa a fotózást” – emlékezett egy másik forrás. A lap szerint Dorosz érdemben nem cáfolta egyik állításukat sem.

Munkához való finoman szólva is érdekes hozzáállása miatt veszíthette el végül a Lánchíd felújításának felügyeletét, ami végül az MSZP-s Tüttő Katához került.

Mint ismert Budapest egyik jelképe katasztrofális állapotban van, az új városvezetésnek egy év sem volt elegendő ahhoz, hogy elkezdje a felújítást, holott Tarlós István korábbi főpolgármester mindent előkészített és a pénzügyi források is rendelkezésre állnak. Ehhez képest csak jövő februárban kötheti meg a szerződést a kivitelezővel a BKK, miután nagy nehezen végre kiírták a közbeszerzési eljárást és beérkeztek az árajánlatok.

Dorosz teljesítményének kétes megítélése azonban nem tartotta vissza attól, hogy „búcsúposztjában” eredményként megemlítse például a Béke téri főgyűjtőcsatorna-projektet, amihez a Karácsony-féle baloldali vezetésnek az égvilágon semmi köze nem volt.

Hasonló felütéssel emlegette még a „Hűsítő Budapest” akciót is, de azt nem tette hozzá, hogy

a főpolgármester ígéretet tett a 3-as metró klimatizálására, ám ehelyett csak nyilvános ivókutakat helyeztek ki az állomásokra, mindezt egy világjárvány kellős közepén.

Szinte minden átadott ivókútról készült egy Facebook-poszt (Fotó: Facebook/Dorosz Dávid)

A fentiek után nem csoda, ha a fővárosi Fidesz-frakció szerint egy igazi pártkatona távozott a fővárosi vezetésből. Szerintük Dorosz döntése annak bizonyítéka, hogy van olyan mértékű kudarc, ami még tucatnyi Facebook-poszttal sem magyarázható.

Dorosz Dávid feladata a fővárosi klímavédelem és a fejlesztések lettek volna, ezeken a területeken azonban látványosan semmi előrelépés nem történt 2019 ősze óta. Búcsúzunk Karácsony Gergely párttársától, néhány járványhelyzetben felállított ivókút és rovarhotel őrzi tevékenységének emlékét. Kérjük, a jövőben ne pártpolitikai őrjöngéssel próbálja csalódottságát kompenzálni!

– írták a Facebookon.