×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Átvezényelték a külföldi ügynököt, de nem távozik a politikából

 

Lemondott posztjáról Dorosz Dávid, Karácsony Gergely egyik helyettese. Az Origo úgy tudja, Gyurcsány Ferenc régóta követelte Dorosz Dávid távozását. Karácsony Gergely azt írta, eddigi helyettese a „pozíció helyett a munkát választotta”. Ebből úgy tűnhet, hogy eddig pozíció volt munka helyett.


Az Orbán-kormány zöld fordulatát tettek nem követik, csak szavak – állította némi képzavarral társítva egy év elején megtartott sajtótájékoztatón Dorosz Dávid. A Párbeszéd klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettese azt állította: a Tarlós Istvántól megörökölt helyzetben nehéz a budapesti közlekedés „zöldítése”.

A nagy igyekezet azonban elbukott.

Csütörtök este Dorosz Dávid lemondott posztjáról. A balliberális politikus azt írta ki közösségi oldalára: a kormány „nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja” velük szemben.

Senki sem bünteti a fővárost

A bejelentést megelőző este az ATV-n Fürjes Balázs arról beszélt: senki sem bünteti a fővárost. A Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár közölte: a járvány miatt mindenki bajban van, amiből csak közös teherviseléssel lehet kilábalni.

Karácsony Gergely főpolgármester Dorosz Dávid lemondását hamar elfogadta. Úgy reagált: elvbarátja „a pozíció és tisztség helyett a munkát választja”, a jövőben a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért fog majd dolgozni.

A hírre Kocsis Máté azt írta ki közösségi oldalára:

átvezényelték a külföldi ügynököt.

Ezzel arra utalhatott a Fidesz frakcióvezetője, hogy Dorosz Dávid többször igyekezett lejáratni a magyar kormányt. Az amerikai The Atlantic című lapban például Orbán Viktor miniszterelnököt és a Fideszt szélsőjobboldalinak titulálta.

Az Origo a balliberális politikus távozásáról megjegyzi: Gyurcsány Ferenc régóta követelte a Karácsony Gergely pártjából érkezett Dorosz Dávid eltávolítását. Így gyakorlatilag már csak a DK elnökének emberei maradtak a főpolgármester körül.

Gyurcsány Ferenc teljesen elfoglalta a baloldalt

Közben gőzerővel halad a balliberális pártok közös listára kényszerítése. Az Origo azt írta: Gyurcsány Ferenc teljesen elfoglalta a baloldalt, és a DK-nak követeli a legtöbb helyet.

A lap arra hívta fel a figyelmet, hogy csütörtök reggel DK-s jelölteket népszerűsítő kiadványok bukkantak fel az ország különböző településein.

Számszerűen 38 választókerületben akcióztak.

A liberális, de már Gyurcsány Ferenc frakciójához tartozó Bősz Anett is elindította a kampányát. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke nemrég arról beszélt az ATV stúdiójában, hogy ő is támogatja az előválasztás rendszerét, és ha kell, újra megméretteti magát.

A baloldali pártok hétfőn közös közleményben jelentették be, hogy legkésőbb jövő év október 23-ig megnevezik közös miniszterelnök-jelöltjeiket és a 106 közös képviselőjelöltjüket.