×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mélyen hallgat a baloldal a kamuvideós szocialista ügyében

 

Továbbra sem foglalnak állást az ellenzéki pártok Korózs Lajos ügyében. A kormánypártok szerint az MSZP-s képviselőnek le kellene mondania a népjóléti bizottság elnöki posztjáról, miután kamuvideókkal és hamis statisztikákkal vezette félre az embereket, és támadta a kormányt a koronavírus elleni védekezésben. A Fidesz-KDNP szerint a baloldali pártok ahelyett, hogy a védekezést segítenék, tovább folytatják az álhírek gyártását – hangzott el az M1 Híradójában.


A népjóléti bizottság keddi ülésén a testület kormánypárti alelnöke, Selmeczi Gabriella a tagokkal szemben támasztott etikai kódex elfogadását javasolta.

A kormánypártok szerint ugyanis a népjóléti bizottság elnöke, az MSZP-s Korózs Lajos „álmentős kamuvideóval”, nemrég pedig a halálozási statisztikák meghamisításával akadályozta a járvány elleni védekezést, és ezzel méltatlan lett posztjára.

Selmeczi Gabriella indítványozta azt is, hogy érintettsége okán Korózs Lajos adja át a bizottság vezetését Zombor Gábor alelnöknek.

Korózs ezt először nem kívánta kommentálni, később aztán mégis átadta, miután egyetlen ellenzéki képviselő sem maradt az ülésen. A népjóléti bizottság végül 9 igen és 1 tartózkodás mellett elfogadta az etikai kódexet.

Most Korózs Lajoson áll, hogy aláírja-e a szakmai követelményrendszert vagy távozik a testület éléről.

Az M1 megkereste az ellenzéki pártokat, milyen álláspontot képviselnek Korózs Lajos ügyében. Az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, a DK és a Jobbik is ugyanazokat a kérdéseket kapta:

  • Kiállnak-e Korózs Lajos mellett?
  • Támogatják-e a népjóléti bizottság élén a kamuvideó és a hamis adatokat tartalmazó statisztika után is?

A csatorna egyik párttól sem kapott választ. A kormánypártok szerint

a baloldal ahelyett, hogy a védekezést segítené, tovább folytatja az álhírek gyártását.

A frakciószóvivő, Nacsa Lőrinc szerint a járvány kitörésekor még olyan országokban is összefogtak a pártok, ahol hosszú évek óta politikai patthelyzettel küzdöttek, például Belgiumban, Spanyolországban vagy Romániában, de itthon a baloldali pártok példa nélküli módon támadja a járvány elleni védekezést és ebben – mint fogalmazott – faltörő kosként tolják előre a kamuvideós Korózs Lajost.