×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Arrogáns stílusban válaszolt Karácsony az őt ért kritikákra

 

Bicskanyitogató stílusban nyilatkozott a főpolgármester az ATV-ben.

„Ki a túrót érdekel a választási rendszer, meg az alaptörvény meg az összes baromság?” – ilyen hangvételben beszélt Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorának szerdai adásában. A főpolgármester szerint „kamukormányzás” zajlik Magyarországon, de a saját teljesítményét ért bírálatokat már nagyon nehezen fogadta.

A műsorban elhangzott egy részlet Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének egy nyilatkozatából, melyben arról beszélt, hogy a fővárosi vezetésnek illene spórolnia:

Hol van az megírva, hogy öt helyettes kell a főpolgármester mellé?

Tudom, hogy ez populistán hangzik, de attól még igaz. A Fővárosi Önkormányzatnak önmérsékletet kellene gyakorolnia és el kell kezdeni valóban takarékoskodni és kigazdálkodni a működési költségeit.”

Karácsony Gergely erre arrogánsan azt a választ adta, hogy nem tud erre válaszolni, mert ez

annyira lent van egy budapesti főpolgármesterhez képest.

A százmilliós összegek felett diszponáló Karácsony folyamatosan a kormány „elnyomó, városokat sújtó” politikájáról beszél, ezzel szemben pontosan

ő az, aki megsarcolná a vállalkozásokat az új Karácsony-adóval.

A főpolgármester szerint a kormány nem a kormányzás sikerességével, hanem – Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét idézve – „trükkök százaival” igyekszik hatalmon maradni. Ezzel szemben a Karácsonnyal egy szövetségben politizáló Gyurcsány volt az, aki – saját bevallása szerint is – trükkök százaival és hazugságokkal nyerte meg a 2006-os országgyűlési választást.

Az, hogy Karácsony Gergely mivel akar hatalmon maradni még kérdéses, hiszen

választási ígéreteinek jó részét nem volt képes megvalósítani, gondolhatunk itt a 14 év alattiak ingyenes tömegközlekedésére vagy a 3-as metró klimatizálására.

Utóbbi esetben nemhogy a klíma várat még magára, de a felújítás kapcsán is sokasodnak a problémák. A főpolgármester szerint az elmúlt években a magyar kormány „kamuproblémákat” oldott csak meg, nyíltan ugyan nem mondta ki, de vélhetően a migrációra célzott ezzel a mondatával, mint korábban Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, aki „álproblémának” nevezte az illegális bevándorlást.