×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán halálán viccelődött a Demokratikus Koalíció-közeli aktivista

 

Pezsgőt fogok bontani, ha megdöglik Orbán Viktor – ezt írta a Facebookon a baloldali, liberális körökben ismertnek mondott, Homonnay Gergely nevű aktivista. Arra utalt, hogy a kormány tehet arról, hogy kórházba került a szomszédja. Ezért kellene „megdöglenie” a miniszterelnöknek. Több helyen úgy mutatták be a bloggert, mint aki közel áll Gyurcsány Ferenc pártjához – hangzott el az M1 Híradójában.


„Ahogy az Ózban a gonosz boszorkány halálát várták, úgy várom Orbánét is, és pezsgőt fogok bontani, ha megdöglik” – ezt írta saját közösségi oldalán Homonnay Gergely kedden.

A Demokratikus Koalíció aktivistájának bejegyzését a Mandiner vette észre. Ebben Homonnay Gergely arról értekezik, hogy a kormány járványkezelési intézkedései elkésettek, amiért a miniszterelnök szerinte halált érdemel.

A Gyurcsány-párti aktivista tavasszal is hasonló stílusban nyilvánult meg az interneten. Márciusban az Origo szerkesztőségével kapcsolatban írta azt, hogy ha tehetné, megfertőzné őket koronavírussal.

Nem ő az első politikai aktivista, aki ilyen tartalmú posztot tesz közzé a közösségi oldalon. Tavaly a CEU egyik professzora, Kovács M. Mária Orbán Viktor amerikai útja kapcsán Lech Kaczyinsky lengyel elnök 10 évvel ezelőtti tragikus halálát emlegette. A Soros-egyetem tanára a magyar miniszterelnökre utalva akkor azt írta: „Ha Kaczynsky oly ügyesen le tudott zuhanni...”

Tavaly Karácsony Gergely klímaügyi tanácsadója is hasonló témában „viccelődött” az interneten. Ámon Ada fideszes EP-képivselők kapcsán utalt repülőgép merényletre. Ahogy fogalmazott: „Gyürk, Hidvéghy, Deutsch és Tőkés egy gépen. Vállaljam az áldozatot?”

Korábban Tóth Bertalan, az MSZP társelnökének volt kampányfőnöke is egy Orbán Viktort fejlövéssel és véres halántékkal ábrázoló fotót tett közzé a Facebookon. A nyugalom megzavarására is alkalmas képen az a felirat szerepelt, hogy „keresd a hibát, én nem találtam”.

Az MSZP pécsi szervezetéből azóta kilépett Simon József mellett egy másik pécsi baloldali politikus a miniszterelnököt egy sírgödörben ábrázoló posztot tett közzé. A párbeszédes Ágoston Andrea egy az általa csak aljasnak nevezett családi akciótervről szóló cikket pedig azzal kommentálta Orbán Viktorra utalva, hogy „fekete nájlonleplet rá.”

Ágoston Andrea most a pécsi önkormányzat baloldali többségének frakcióvezetőjeként politizál.