×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Korózs Lajos újra riogatott

 

Újabb álhírbotrányba keveredett az MSZP-s Korózs Lajos. A Facebookon mutatott be egy statisztikát, amelyik szerinte azt bizonyítja, hogy a koronavírus a vezető halálok jelenleg Magyarországon. Később a bejegyzés eltűnt. A kormánypártok szerint a „kamuvideós” Korózs Lajos egy „visszaeső” álhírgyártó, akinek távoznia kellene végre a népjóléti bizottság éléről – hangzott el az M1 Híradójában.

A baloldali politikus álstatisztikája hamar megbukott, törölte is Facebook-oldaláról. Az MSZP országgyűlési képviselőjét Ceglédi Zoltán, a Momentumhoz köthető politikai elemző igazította helyre egy kommentben. Azt írta: „Hány olyan statisztikát hamisítanak még, ahol önkényesen állapítanak meg betegségcsoportokat, hogy a végén a korona nyerjen?” Hozzátette: „Járvány van, ez teljesen világos. Nem kellene hozzá hamisítani semmit.

Majd így folytatta: „Apropó, influenza! Ha már említetted. Évente ezrek halnak bele, de a fenti grafikonon nem is szerepel. És a kedvencem az alja: Forrás: Eurostat 2016. Lajos, egy négy évvel ezelőtti adatsorban mit keres az idei koronavírus?! Szerintem vedd le, mert visszaüt.

Korózs Lajos esetében nem ez az első eset, hogy álhíreket terjeszt.

Júniusban ő készítette az MSZP kamuvideóját az álmentős Németh Athinával. A videóban riporterré előlépett szocialista politikusnak a nő azt állította: 43 éve dolgozik mentősként, a kórházkiürítések miatt pedig emberek haltak meg. Többek között az ő kezei között is.

Később kiderült: Németh Athinának sosem volt köze az Országos Mentőszolgálathoz, de az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem szerepelt. A videó pedig felháborodást váltott ki a mentődolgozók körében.

A kormánypártok szerint

a baloldal eddig szinte folyamatosan támadta vagy hátráltatta a járvány elleni védekezést.

A KDNP-s Nacsa Lőrinc felháborítónak nevezte, hogy ennek egyik főszereplője, a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó parlamenti népjóléti bizottság éléről.

Az álhírterjesztés a parlament azonnali kérdések órájában is téma volt. Rétvári Bence államtitkár egy kérdésre adott válaszában úgy fogalmazott: miközben Korózs Lajos távozását követelte a jobboldal a kamuvideó után, az MSZP-s politikus a lemondás helyett inkább álstatisztikát gyárt.

Az MSZP-s Korózs Lajosnak távoznia kell az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöki posztjáról

közölte a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán.

Kocsis Máté szerint egy világjárvány közepén teljesen elfogadhatatlan, hogy egy ilyen felelőtlen ember vezesse a parlament egészségüggyel foglalkozó bizottságát. Hozzátette: „Távozása elkerülhetetlen, ezért ha kell, ennek akár a parlament többsége fog érvényt szerezni.

A címlapfotó illusztráció.