×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kocsis Máté: Korózs távozása elkerülhetetlen

 

Az MSZP-s Korózs Lajosnak távoznia kell az Országgyűlés népjóléti bizottsági elnöki posztjáról – közölte a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a Facebook-oldalán.

Kocsis Máté azt írta: végleg eljött az ideje, hogy a „kamuvideós Korózs Lajos” távozzon a népjóléti bizottság éléről. Kifejtette: Korózs Lajos tavasszal „kamuvideót” gyártott, hogy lejárassa az egészségügyet, a mentősöket, ápolókat, orvosokat, és végig minden eszközzel gáncsolta a járvány elleni védekezést. „Már önmagában ezért távoznia kellett volna, de nem tette meg ”– értékelt.

A Fideszes politikus hozzátette: „most Korózs Lajos még tovább ment, ezúttal halálozási statisztikát hamisított meg, hogy alaptalanul riogassa és becsapja az embereket”.

Kocsis Máté szerint egy világjárvány közepén teljesen elfogadhatatlan, hogy egy ilyen „felelőtlen” ember vezesse a parlament egészségüggyel foglalkozó bizottságát. Ezért a fideszes politikus nyomatékosan arra kérte a baloldali pártokat, haladéktalanul hívják vissza Korózs Lajost, és jelöljenek új elnököt a helyére.

Távozása elkerülhetetlen, ezért ha kell, ennek akár a parlament többsége fog érvényt szerezni” – írta a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a baloldal a járvány kezdete óta csak akadályozza a védekezést.

Ha rajtuk múlott volna, már sokkal kritikusabb lenne a járványhelyzet, a magyar gazdaság és a családok helyzete is, ugyanis a baloldal sorra elutasította a járvány elleni védekezéshez szükséges intézkedéseket és pénzügyi támogatásokat, helyette csak saját hatalmi játékaikkal, kamuvideók és álhírek gyártásával voltak elfoglalva” – írták. Felszólították a baloldalt: „hívja vissza végre a kamuvideós Korózs Lajost a népjóléti bizottság éléről, hiszen teljesen méltatlanná vált annak vezetésére”.

A címlapfotó illusztráció.