×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem ez a megfelelő pillanat a Mol Bubi megújítására a kormányszóvivő szerint

 

A kormányszóvivő szerint a Mol Bubi megújítása szükségszerű, de úgy véli, jelen pillanatban a járvány elleni sikeres védekezés a legfontosabb érv a közbringarendszer időszerűtlen leállítása ellen.

Szentkirályi Alexandra pénteki Facebook-bejegyzésében arra reagált, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai tájékoztatása szerint november végétől szünetel a Mol Bubi a közbringarendszer megújításának előkészítő munkái miatt.

A kormányszóvivő felhívta a figyelmet, hogy miközben egész Európában és Magyarországon is meredeken emelkednek a fertőzésszámok, Budapesten leállítják a közbringarendszert.

Kiemelte: a kormány felkészítette az egészségügyet és számos intézkedést hozott a járvány lassítása érdekében, mint például a parkolás ingyenessé tétele és a járatsűrítés elrendelése.

A kormányszóvivő azt írta: ezen intézkedések célja, hogy csökkentsék a kontaktusok számát. Ebben pedig – mint megjegyezte – az alternatív közlekedési módok, mint a rollerek vagy kerékpárok, hasznosak lehetnek. Fokozottan igaz ez a nagyvárosokban, ahol több millió ember él együtt, dolgozik, vásárol, tömegközlekedéssel utazik – tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra kiemelte továbbá, hogy 2020 tavaszára a MOL Bubinak Budapesten már százezer regisztrált használója volt, ami jól mutatja a program népszerűségét. Arról nem is beszélve, hogy a közbringarendszer is hozzájárul a közösségi közlekedés csúcsidei zsúfoltságának enyhítéséhez és a biztonságos napi közlekedéshez – jegyezte meg a kormányszóvivő.