×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb kilépés: „A Jobbik egy üres, tartalom nélküli párttá vált”

 

Otthagyja a Jobbikot a párt egyik volt országgyűlési képviselője. Samu Tamás Gergő 17 évig volt a Jobbik tagja, de vállalhatatlannak tartja a Jakab Péter vezette alakulatot.

Kilépett a Jobbikból Samu Tamás Gergő, a párt korábbi parlamenti képviselője, megyei elnöke, a megyei közgyűlés jelenlegi képviselője – írja az Origo. Az elmúlt időszakban a politikus többször is bírálta a Jobbik baloldali fordulatát, legutóbb a borsodi időközi választás után. A párt egyébként egyik külpolitikailag is meghatározó képviselőjét veszítette el.

A politikus Facebook-oldalán megjelent posztjában azt írta:

A Jobbik egy üres, tartalom nélküli párttá vált, amelynek vezetői sokszor nagyon profinak képzelik magukat, de nem tűnik fel nekik, hogy rossz irányba mennek.

Kitért továbbá a párt ideológiai fordulataira is: „Ha tetszett, ha nem, én a piacokon és fórumokon nem védtem a CEU-t, elleneztem a tömeges, kontrollálatlan bevándorlást, és kiálltam határon túli testvéreink mellett. A világnézetemet én nem cserélem le csak azért, mert aktuálpolitikailag ez tűnik kifizetődőnek.”

Gyöngyösi meg Jakab egy 20 százalékos pártból 7 százalékos pártot csinált

– kritizálta a párt jelenlegi vezetését.

Samu Tamás Gergő a párt még néhány megmaradt radikális politikusainak egyike volt. Az őszödi beszéd után kirobbant megmozdulások egyik aktív résztvevője volt. Bár 2010-ben listáról bekerült az Országgyűlésbe, mivel kiderült, hogy az utcai zavargások során a rendőrséggel is összetűzésbe került, egy évvel később lemondott parlamenti képviselői mandátumáról.

Az utóbbi időben több alkalommal is elégedetlenségét fejezte ki a Jobbik politikájával szemben. Miután a párt csúfosan leszerepelt a tavalyi uniós választáson, közösségi oldalán üzent a vezetésnek. Legutóbb, a baloldali jelölt, a jobbikos Bíró László vereségével végződött borsodi időközi választás után pedig azt írta, a voksolás eredménye megmutatta, hogy a Jobbiknak nem kell mindenkivel közösködnie.

A lényeg viszont, hogy bebizonyosodott: a mindenáron mindenkivel mindig összefogás önmagában egy nagy büdös semmi

– fogalmazott akkor.

A szervezetben csak négy politikust jegyeztek nála magasabban külügyi területen: Gyöngyösi Márton uniós képviselőt, Lukács László Györgyöt, az EBESZ parlamenti közgyűlési tagját és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűléséből Brenner Kolomant és Dudás Róbertet.

A címlapfotó illusztráció.