×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Másodszor is visszautasította Niedermüller, hogy nyilatkozzon az áramlopási ügyről

 

Immár másodszor is hiába hívták élő stúdióbeszélgetésre Niedermüller Péter fővárosi polgármestert a közmédiába, hogy a kerületében történt áramlopási ügyről kérdezzék, ezúttal is elutasította. A Gyurcsány-párti politikus egyik beosztottja hónapokig üzemeltethetett illegálisan nagy teljesítményű számítógépeket az irodájában, de a botrány kirobbanása óta a polgármester nem akar válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdésekre – hangzott el az M1 Híradójában.

Amíg a nyomozás tart, addig semmiféle nyilatkozatot nem adok” – ezzel a nyilatkozattal próbálta kikerülni az újságírókat Niedermüller Péter, miután kiderült, hogy pártja egyik önkormányzati képviselője a polgármesteri hivatalban lophatta az áramot.

Borka-Szász Tamás DK-s erzsébetvárosi frakcióvezető irodájában október közepén foglalták le a rendőrök az úgynevezett kriptovaluta bányászására is alkalmas számítógépeket.

Az ügylettel a politikus havonta akár 100 ezer forinttal is megterhelhette a VII. kerületi önkormányzat villanyszámláját.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre áramlopás miatt nyomoz,

de azt is vizsgálják, hogy kit gazdagított a bitcoinbányászás bevétele és jutott-e belőle a Demokratikus Koalíció pártkasszájába.

Bár Niedermüller Péter sem a botrány kirobbanásakor, sem a képviselőtestületi ülés után nem kommentálta a hírt, a házkutatás napján egy, a közösségi médiában közzétett posztban határolódott el a történtektől. Bejegyzésében a polgármester amiatt sajnálkozott, hogy egy párttársa – ahogy fogalmazott – cserben hagyta, a kerületet ért anyagi kárról azonban nem tett említést.

Valóban történt egy olyan dolog, amit a rendőrségnek ki kell vizsgálni

– ezt viszont már csütörtökön nyilatkozta a Spirit FM-nek Niedermüller Péter. A baloldali csatorna műsorában korábbi szavait megszegve hosszan beszélt az áramlopásról.

A Gyurcsány-párti polgármester részleteket is elárult, például azt, hogy az önkormányzatnál belső vizsgálatot rendelt el.


Niedermüller Péter a Spirit FM-nek csaknem fél órán keresztül nyilatkozott, miközben az interjúban ő maga is elismerte, hogy a rendőrségi vizsgálat jelenleg is tart.

Közben a kormánypártok szerint a polgármesternek tudnia kellett,

hogy mi folyik a DK-ból az ügy miatt távozni kényszerülő Borka-Szász Tamás irodájában.

Bajkai István a térség fideszes országgyűlési képviselője az M1-en hangsúlyozta: DK-s politikusok, köztük Niedermüller Péter polgármester rendszeresen jártak Borka-Szász Tamás irodájába, ahol nem lehetett nem észrevenni a fakeretre erősített, zajos gépet.

A fideszes parlamenti képviselő hozzátette: a történtek után a szintén DK-s polgármesternek vállalnia kellene a felelősséget és le kellene mondania.

A címlapfotó illusztráció.