×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Egyre több a baloldali be nem tartott ígéret

 

Egyre több baloldali vezetésű önkormányzatról derül ki, hogy az egy évvel ezelőtt tett ígéreteik vagy légből kapottak voltak, vagy szembemennek saját választóik akaratával. Van, ahol adókat emeltek, máshol pedig a korábbi településvetők által beindított beruházásokat állítják le, függesztik fel. Akad olyan is, ahol már a bűncselekménygyanús cselekményektől sem riadnak vissza. Legutóbb a DK-s vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat épületében tartottak házkutatást a nyomozók, áramlopás kísérlete miatt. Az elmúlt egy év a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzatban zajló propaganda-politizálás feltárására is alkalmas – derült ki az M1 Híradójából.

Leckét kaptak demokráciából” – üzente a kormánypárti politikusoknak Karácsony Gergely a tavaly októberi önkormányzati választás éjszakáján.

Az egyéves évfordulón pedig a beharangozott ígéretei alapján

büszkén osztotta ki magának a főpolgármester a „négyes alát”.

A tömegközlekedés árának csökkentése volt az egyik mézesmadzag tavaly a budapestiek számára, amit 48 óra alatt bukott el a főpolgármester.

A balliberális városvezető ugyanis kénytelen volt beismerni: az ingyenességre jogosultak korhatárát költségvetési megfontolásból csupán egy évvel emelik meg.

A főpolgármester az idősek napján is fogadkozott.

Minden fűtési szezonban a nyugdíjasoknak és a rászoruló nagycsaládosoknak legalább fűtési szezononként húszezer forint támogatást fogunk nyújtani. Nemcsak a választási évben, hanem minden évben.

Karácsony Gergely a Mandinernek azt állította: ő soha nem mondta, hogy ezt az ígéretet a Fővárosi Önkormányzat finanszírozná. Annak a koalíciónak a nevében tette ezt, amellyel megnyerték a tavaly októberi választást. Vagyis a balliberális pártokkal.

A több mint kilencven százalékban külföldi vendégekre építő fővárosi szolgáltatóknak a koronavírus-járvány miatt új üzleti stratégiát kell kidolgozni

– erről is beszélt Orbán Viktor nemrég az M1-nek. A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció erre 50 milliárd forintos mentőprogramot dolgozott ki. A taxisok mellett a vendéglátóipar problémáira is megoldást kínáltak.

A baloldali többségű Fővárosi Közgyűlés nem fogadta el az előterjesztést. Karácsony Gergely pedig politikai blöffnek minősítette a javaslatot.

Nem volt blöff ugyanakkor az a napokban megjelent hír, hogy a DK-s Niedermüller Péter által vezetett Erzsébetvárosban házkutatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda és számítógépeket foglalt le.

A gyanú szerint az informatikai végzettségű ugyancsak DK-s Borka-Szász Tamás képviselő bitcoinbányát üzemeltetett irodájában, amivel akár több százezer forinttal is megterhelhette az önkormányzat villanyszámláját.

A Gyurcsány-párti Vadai Ágnes a történtek után az ATV-ben azzal védekezett: a DK nem olyan, mint képviselőtársuk, és hogy tíz éve azért küzdenek, hogy egy másfajta Magyarországot építsenek.

Ennek azonban ellentmond az a több mint 30 millió forintról szóló szerződés,

amit a keresztényeket gyalázó Niedermüller Péter polgármester a veszélyhelyzet alatt kötött a gyurcsányista Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával jogi tanácsadás címén.

A DK egykori EP-képviselőjelöltje az, aki ellen költségvetési csalás miatt eljárás folyik. A felhozott vádakkal Czeglédy Csabát a Pesti Srácok is szembesítette.

A VII. kerület korábbi fideszes vezetése 10,5 milliárd forintos plusszal adta át a kassza kulcsát. Azóta számos ígéretet és beruházást fújt le a kerületi vezetés

– mondta az M1-nek Vattamány Zsolt kormánypárti önkormányzati képviselő.

A baloldal irányítása alatt álló Erzsébetváros korábban is botrányoktól volt hangos. 2014-ben Gál György és Hunvald György csuklóján kattant a bilincs. Mindketten letöltendő börtönbüntetést kaptak az erzsébetvárosi ingatlanpanama-ügyben hivatali visszaélés miatt. Egyikük az SZDSZ, másikuk pedig az MSZP politikusa volt.