×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Növelné a munkanélküliséget Dobrev „óhajgyűjteménye”

 

A Fidesz szerint elfogadhatatlan a Dobrev-jelentés. Dobrev Klára, DK-s európai parlamenti képviselő olyan „iránymutatásokat dolgozott ki” a tagállamok számára, amelyek szerinte segítenek elérni, hogy legyen uniós minimálbér. A Fidesz szerint viszont a jelentés valós tartalom nélküli ígéretekkel van tele – hangzott el az M1 Híradójában.

Lesz európai minimálbér” – ezt ígéri Gyurcsány Ferenc felesége egy videóban, miután az Európai Parlament megszavazott egy általa kidolgozott iránymutatást.

Dobrev Klára nem kevesebbet állít, minthogy hamarosan a tagországoknak kötelezően foglalkozniuk kell az európai minimálbér kérdésével, amit egyébként számos bírálat ért már korábban.

A kormánypártok uniós politikusai szerint nemcsak ez a baj a Dobrev-jelentéssel. Ahogy fogalmaznak: ez egy olyan „óhajgyűjtemény”, ami radikális adóemelésekhez, eladósodáshoz, elbocsátásokhoz, és így végső soron a munkanélküliség növekedéséhez vezet.

Fedezet nélküli túlköltekezésnek nevezte az európai baloldal terveit Győri Enikő, a Fidesz uniós parlamenti képviselője. Azt mondta: a magyar kormány a gazdasági növekedést és a munkahelyek védelmét versenyképes gazdaságpolitikával garantálja. A fideszes képviselők nem támogatták a Dobrev-jelentést az Európai Parlamentben.