×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Arra kéri a Fidesz a baloldalt, hogy legalább ne hazudjon

 

Az MSZP azzal vádolja a kormányt, hogy „folyamatos hazudozással, félrevezetéssel és félretájékoztatással” hátráltatja a válságkezelést és a járvány megfékezését.

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az aznapi kormányinfón ismét megmutatta, hogyan képes a kabinet továbbra is megtéveszteni a lakosságot. A hazai helyzet ugyanis sajnos rosszabb annál, mint ahogy azt a miniszter láttatni próbálja – tette hozzá.

Gulyás Gergely azt állítja, hogy Magyarország teljesítménye még mindig az elsők között van a járvány elleni védekezésben, de ez a második hullámban már nem igaz – jelentette ki a politikus. A napi halálozásokban – népességarányosan – már szeptember közepe óta „előzzük az Európai Uniót”, a tagországok közül csak Csehországban és Romániában számottevően rosszabb a helyzet, mint nálunk – közölte.

A szabályokat minél szigorúbban be kell tartani

Kifogásolta, hogy Gulyás Gergely még mindig csak arról beszél, hogy a kormány vizsgálja a helyzetet, ha kell, szigorúbb döntést hozhatnak, de a többségi álláspont az, hogy a védekezéshez a jelenlegi szabályokat minél szigorúbban be kell tartani.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, amennyiben a miniszter a nemzeti konzultációra hivatkozik, akkor jeleznék felé, hogy amikor azok a válaszok megszülettek, még közel sem volt ilyen rossz a helyzet, és lehet, hogy a második hullám idején az emberek már másként látják a dolgokat.

Annak a véleményének is hangot adott, hogy a kormánynak még az influenza elleni oltóanyagot „sem sikerült időben és kellő mennyiségben beszereznie”. Hozzátette, az sem megnyugtató, hogy a kabinet felkérte az operatív törzset, vizsgálja meg a koronavírus ellen fejlesztett orosz hatóanyagot, ugyanis a szerről megjelent hírek nem támasztják alá annak hatásosságát.

Bangóné Borbély Ildikó végül újra felszólította a kormányt, hogy kezdje meg a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, de elsősorban a megfertőződés szempontjából magas kockázatúnak minősülő csoportok, az egészségügyi és szociális dolgozók, a pedagógusok, a kismamák és a kisgyermeket nevelők körében.

Fidesz: Ha a baloldal nem akar segíteni az országnak, legalább ne hazudjon

Ha a baloldal végképp nem akar segíteni az országnak a járvány elleni védekezésben,„legalább az ostoba hazugságait hagyja már abba” – így reagált a Fidesz Bangóné Borbély Ildikó nyilatkozatára.

A Fidesz azt írta: miközben az ország hónapok óta a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezéssel van elfoglalva, az MSZP-nek eddig csak kamuvideók gyártására futotta. „Bangóné Borbély Ildikó pedig a kamuhírgyártók egyik díszpéldánya” – tették hozzá.

A nagyobbik kormánypárt hangsúlyozta: a járvány egész Európában tombol, mindenhol nő a fertőzések és az elhunytak száma, Magyarország a középmezőnyben van, folyamatos és következetes a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés, mindenkinek jut kórházi ellátás, és az egész lakosságnak ingyenesen biztosított az influenza elleni védőoltás.