Nem csak a Lánchíd felújításával csúszik Karácsony, mégis elégedett

 

Kettes alára értékeli a fővárosi Fidesz Karácsony Gergely első évének tevékenységét. Erről a Csömöri úti felüljárónál beszéltek kormánypárti politikusok. Nemrég ugyanis kiderült, hogy a korábbi tervekhez képest egy évvel tovább tart a XIV. és XV. kerület közötti, komoly forgalmat bonyolító felüljáró felújítása. A fővárosi önkormányzat szerint műszaki okok magyarázzák a csúszást. A Fidesz szerint ez megint a városvezetés „totális alkalmatlanságának” bizonyítéka – hangzott el az M1 Híradójában.

Négyes alá – így értékelte a Telexnek az elmúlt egy évben végzett főpolgármesteri munkáját Karácsony Gergely. A balliberális városvezető szerint „minden lépés, amit megtettek, jó irányba vezet.” Azt állította az internetes lapnak: személyével egy vezetési modell és stílus változott meg, aminek lényege, hogy a város ügyeibe bevonják a budapestieket.


A fővárosi Fidesz-KDNP képviselőcsoport viszont az elégséges szintet sem ajánlotta meg Karácsony Gergelynek. Láng Zsolt frakcióvezető a gyenge érdemjegy indokai között említette a Lánchíd felújítása körüli botrányt és huzavonát, a 2017-ben megrendelt, de csak idén átadott CAF-villamosok esetét, valamint a Csömöri úti felüljáró felújításának tarthatatlan helyzetét.

A városvezetés a híd vártnál rosszabb állapotával indokolja a csúszást, és az elődeire mutogat. Tüttő Kata a városüzemeltetésért felelős MSZP-s főpolgármester-helyettes nemrég a Budapesti Városháza közösségi oldalán arról beszélt: újratervezik a Csömöri úti felüljáró felújítását, többe fog fájni és sokáig fog tartani.

A Tarlós István vezette városvezetés 800 millió forintot hagyott jóvá a munkálatokra. A kivitelező idén márciusban át is vette a területet, de a decemberre beígért átadásnak nyoma sincs. Aládúcolt betongerendák, omladozó pillérek és forgalom elől elzárt terület fogadja az arra látogatókat. Nemrég a kerület szocialista polgármestere, Horváth Csaba türelmet kért a helyi lakosoktól.

Szatmáry Kristóf, Zugló-Alsórákos fideszes országgyűlési képviselője közölte: Karácsony Gergely nem hivatkozhat arra, hogy csak egy éve vette át a főváros vezetését, mert előtte öt évig Zugló polgármestere volt.

Szatmáry Kristóf azt mondta: ők is a sajtóból értesültek a felüljáró felújítási problémájáról, de azóta sem kaptak tájékoztatást arról, hogy pontosan miért állnak a munkálatok.