×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Időközi polgármester-választást tartottak országszerte

 

Több településen tartottak vasárnap időközi polgármester-választás és képviselőtestület-választást. Cikkünk frissül.

Regős György nyerte az időközi polgármester-választást Merenyén

Regős Györgyöt (független) választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson a Baranya megyei Merenyén – közölte a nagydobszai közös hivatalhoz tartozó település jegyzője az MTI-vel.

Fitos Harri Gábor tájékoztatása szerint a Baranya megye nyugati határán, Szigetvár közelében fekvő település egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 231 választópolgár közül 158-an voksoltak, egy választó érvénytelenül szavazott.

A két független polgármester-jelölt közül Regős György 119, Krapecz Ferenc 38 voksot kapott. A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért tíz független jelölt indult.

Az időközi választás megtartására azért volt szükség, mert a települést 2010 óta irányító független polgármester, Verkman István javaslatára a képviselő-testület nyáron feloszlott.

Komendánt Irént választották Megyer polgármesterének

A tisztségért egyedül induló független Komendánt Irént választották polgármesternek a vasárnapi időközi önkormányzati választáson a Veszprém megyei Megyeren – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.

Bencze Gyöngyi elmondta: a névjegyzékben szereplő 29 választópolgár közül 14-en mentek el szavazni, egy voks érvénytelen lett, így Komendánt Irént 13 szavazattal választották meg polgármesternek.

A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a két helyre ketten pályáztak. A Veszprém megyei településen azért tartottak időközi helyhatósági választást, mert a képviselő-testület júliusban kimondta a feloszlását.

Illi Ferenc lett Bácsszentgyörgy polgármestere

Illi Ferencet (független) választották a Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgy polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson – közölte az MTI-vel a Garával közös önkormányzati hivatal jegyzője.

Hódosné Süke Amália elmondta: Illi Ferenc 66 szavazatot szerzett, míg a szintén független Müller Józsefre 23-an voksoltak, érvénytelen szavazat nem volt.

A szavazóköri jegyzékben 135 választópolgár szerepelt, közülük 89-en jelentek meg a településen kijelölt egy szavazókörben. A korábbi polgármester, a független Tóth János is jelöltette megát, de később visszalépett.

A községben képviselő-választást is tartottak, mandátumot a kilenc jelölt közül Bajai Zoltán, Szőnyi Zsolt, Barna István és Müller József szerzett.

Az időközi önkormányzati képviselő- és polgármester-választást azért kellett kiírni, mert a község tavaly megválasztott testülete július 30-án feloszlott.

A címlapfotó illusztráció.