×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Kúria elnökéről is szavaz a parlament jövő héten

 

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők hétfőn titkos szavazással döntenek a Kúria elnökének személyéről, szerdán pedig a tavalyi költségvetés elszámolását tárgyalják.

Az ülés hétfőn 13 órakor három, a közelmúltban elhunyt egykori képviselőre: Mandur Lászlóra (MSZP), Szili Sándorra (MSZP) és Tarnóczky Attilára (MDF) történő emlékezéssel kezdődik.

Ezt követően a magyar-bolgár barátság napjáról lesz szó, majd napirend előtti felszólalások hangzanak el.

A parlament első döntésével egyes vagyonkezelő alapítványokról és az azoknak történő vagyonjuttatásról határoz, ami után a Kúria elnökének választhatja Varga Zsolt Andrást, aki a kétharmados támogatás megszerzése esetén le is teheti esküjét.

A képviselők ezúttal is két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.

Kedden reggel 9 órakor napirend előtt felszólalásokkal kezdődik az ülésnap, majd szavazások következnek.

Ekkor várható döntés a hozzátartozók sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelméről szóló kormányzati javaslatról.

A nap további részében hat előterjesztés általános vitáját bonyolítják le.

Terítékre kerülnek például a kormány adómódosítási javaslatai, valamint a családi gazdaságokról szóló törvényjavaslat is.

Szerdán reggel 8 órától a tavalyi költségvetés zárszámadását tárgyalják a képviselők, ami mellett kizárólag a polgári perrendtartásról szóló törvénymódosítás általános vitája kerül napirendre.

Az Országgyűlés következő ülése október 26-án, hétfőn ér véget, amikor újra azonnali kérdések hangozhatnak el két órában.

A címlapfotó illusztráció.