×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Átadták a magyaralmási Trianon-emlékhelyet

 

Az Orbán-kormány új alapokra helyezte a külhoni és a diaszpóra magyarság képviselőivel folytatott párbeszédet és azon dolgozik, hogy minél több területen váljon általánossá az egységes magyar nemzetben és az egységes Kárpát-medencében gondolkodás – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa szombaton, Magyaralmáson.

Szilágyi Péter a magyaralmási Trianon-emlékhely ünnepélyes átadásán arról beszélt, hogy számtalan magyar ember kényszerült az elmúlt évszázadban a határon túlra, vagy elhagyni szülőföldjét akár egy jobb élet reményében.

Hozzátette, a kormány legfontosabb céljává vált, hogy megóvja az elszakadni látszó évszázados családi gyökereket, ezért az anyaországi és külhoni magyarság képviselőivel közösen sikerült fellendíteni a máig gyarapodó közösségeket.

A kormány támogatásával óvodák, iskolák, templomok és különböző közösségi terek épültek vagy megújultak. A külhoni magyarok körében sikeresen támogatták az értékteremtő és értékmegőrző vállalkozásokat, sikerült munkahelyeket teremteni és fenntarthatóvá tenni a magyar intézmények működését – sorolta a miniszteri biztos.

Bebizonyítottuk, hogy a véres huszadik század terhei sem tudták összeroppantani nemzetünket sőt, a túlélésünk újabb lendületet adott ahhoz, hogy a huszonegyedik század győztesei lehessünk” – fogalmazott Szilágyi Péter.