×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga-Damm Andrea: Jóval erősebb jelöltet kellett volna indítania a baloldalnak

 

A a vasárnapi borsodi időközi parlamenti választáson a Fidesz–KDNP jelöltjeként Koncz Zsófia szerzett mandátumot, Bíró László, az összellenzék jelölte öt százalékkal kevesebb szavazatot kapott.

Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a teljes összefogás nem hozta meg az üdvösséget. A képviselő úgy gondolja, ha az ellenzéki pártok a jelölt kiválasztásában megfontoltak lettek volna, legyőzhető lett volna a Fidesz.

Kifejtette,

jóval erősebb, nagyobb ismertségű politikust kellett volna indítani,

mert az 5 százalék – mint mondta – nem nagy különbség. „Bíró László saját magához képest is kevesebb szavazatot kapott” – fogalmazott Varga-Damm Andrea.

Ha ez volt a 2022-es országgyűlési választások főpróbája, akkor még nagyobb kudarc az eredmény – jelentette ki. Szerinte objektíven kell nézni a folyamatokat, és Jakab Péter, a Jobbik elnöke akkor járna el jól, ha hallgatna a „sajátjaira”, akik közül egyre többen ismerik el, hogy ez kudarc volt.

Úgy látja, a jelenlegi vezetők nem alkalmasak arra, hogy egy pártot vezessenek, hogy nagy rendszerekben gondolkodjanak, illetve nem nemzeti érzelműek. Attól tart, hogy a Jobbik teljes mértékben betagozódik abba a rendszerbe, amelyből csak vesztesen jöhet ki.

Hadházy Ákos azt állítja, tudott Bíró László korrupciós ügyeiről és erről tájékoztatta is a pártelnököket.

A pártelnökök ezt tagadják.

Varga-Damm Andrea szerint Hadházynak feljelentést kellett volan tennie, de mivel nem tett, rossz pozícióba hozta magát, és ez rombolhatja az ellenzéki összefogás jövőképét, lehetőségét, amely elengedhetetlen lenne 2022-ben.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.