×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán: Nehéz ősz és tél elé nézünk, de az egészségügy állja a sarat

 

Nehéz őszre és talán még nehezebb télre számít a koronavírus-járvány miatt Orbán Viktor. A miniszterelnök a brüsszeli európai uniós csúcstalálkozón készült videóüzenetben hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a magyar egészségügy egyelőre állja a sarat, egyúttal azt javasolta az embereknek, ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazást.

A kormányfő a Facebook-oldalán péntek délelőtt közzétett videóban kifejtette: Brüsszelben éjszakába nyúló egyeztetéseket folytattak a koronavírus-járvány kezelésének tapasztalatairól. Egész Európában nehéz a helyzet,

még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon

– mondta.

Orbán Viktor hangsúlyozta ugyanakkor: a magyar egészségügy európai összevetésben egyelőre jól állja a sarat, „bízunk az orvosainkban, az ápolóinkban, a járványügyi szakembereinkben, és bízunk a határvédelmet biztosító rendőreinkben is”.

Miután a járvány felszálló ágban marad a következő hónapokban is,

nehéz ősz és talán még nehezebb tél elé nézünk

– hangsúlyozta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy közeleg a síszezon, mindenki tervezi a téli vakációját, ám csütörtök este részletesen megismerve az európai helyzetet azt javasolja, senki ne tervezzen a síszezonban külföldi utazásokat.