×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kirekesztő kommenteket kedvelhetett a közösségi oldalon Bíró László

 

Tovább tart Hadházy Ákos és a baloldali pártvezetők közötti vita. A független képviselő újabb részleteket árult el arról, hogy szerinte milyen korrupciós ügybe keveredett Bíró László, a borsodi időközi parlamenti választást vereséggel záró baloldali közös jelölt. Ahhoz is ragaszkodik Hadházy Ákos, hogy a baloldali pártoknak is jelezte, hogy baj van a jelölttel. A baloldali pártvezetők viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy ők nem tudtak semmiről. Közben még utólag is újabb botrányos ügyek jelennek meg a sajtóban Bíró Lászlóról – hangzott el az M1 Híradójában.

Minden forint pazarlás, amit a cigányokra költünk!” – áll egy az ATV birtokába jutott internetes bejegyzésben. A beszélgetésben a baloldal borsodi jelöltje, Bíró László is szerepel, aki az ATV beszámolója szerint a hozzászólások között több ilyen, a cigányságot becsmérlő kijelentésnél tetszését fejezte ki.

Koszos cigányok! A magyar igazságszolgáltatás pedig szégyellje magát!” – Bíró László neve például ennél a kommentnél is megjelenik azok között, akik kedvelték a bejegyzést.

Ő maga pedig annyit fűzött hozzá, hogy  „nyolc és fél éve ígérték, hogy két hét alatt rend lesz”.

Az ATV szerette volna megtudni Bíró Lászlótól, valóban részt vett-e a cigányságot támadó internetes beszélgetésben, és ha igen, ezekért bocsánatot kért-e a hazai roma közösségtől. A jobbikos politikustól azonban nem kaptak választ.

Korábbi, a Budapestet Judapestnek nevező, a zsidó turistákat pedig tetűcsúszdásoknak tituláló, antiszemita tartalmú kijelentéseiért ugyanis Bíró László éppen az ATV-n szabadkozott.

Ezt ismételgették a kampányban a baloldali pártok is, amelyek végig kiálltak mellette. A vasárnapi vereség óta

újabb botrányban merült fel Bíró László neve.

Ezúttal Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő állt elő azzal, hogy tudomása szerint a jobbikos politikus az általa vezetett szövetkezeten keresztül 50 millió forint uniós támogatással élhetett vissza. Erről saját bevallása szerint nyilvánosan hallgatott, de az információt minden baloldali pártvezetőnek átadta.

Vádjait csütörtökön több, általa bizonyító erejűnek vélt dokumentummal is alátámasztotta. A baloldali pártok viszont ennek ellenére mossák kezeiket. Eddig legalábbis egyik párt sem határolódott el Bíró Lászlótól.

AZ LMP társelnöke pénteken megerősítette azt az álláspontot, miszerint nekik fogalmuk sem volt arról milyen ügyekbe keveredhetett az összbaloldali jelölt.

A dokumentumok közzététele után Bíró László is jogi elégtételt helyezett kilátásba Hadházy Ákosnak. „Eddig tartott a türelmem” – fogalmazott a borsodi választást elbukó jobbikos jelölt, aki hangulatkeltésnek nevezte az ügyet.

Közben egy a Mandineren megjelent interjúban Karácsony Gergely főpolgármester is a volt jelölt védelmére kelt. Bíró László korábbi antiszemita kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta: „Szeretnék hinni abban, hogy Bíró bocsánatkérése hiteles és őszinte.

Karácsony Gergely ennek ellenére hozzátette, hogy a Párbeszédbe ezért nem vennék fel Bíró Lászlót. Végül arra a kérdésre, hogy ha a politikus a Párbeszédnek sem lenne elég jó, akkor miért őt ajánlották a borsodi embereknek, a főpolgármester annyit mondott:

Bíró Lászlóról nem a pártok, hanem a választók döntöttek.

A címlapfotó illusztráció.