×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fidesz: Erzsébetvárosban a baloldal korábban is lopott, és most is lop

 

Erzsébetvárosban a baloldal korábban is lopott, és most is lop, ott folytatja, ahol 2010-ben abbahagyta – közölte a VII. kerületi Fidesz az MTI-vel, arra reagálva, hogy pénteken lopás miatt házkutatást tartott a rendőrség a kerületi önkormányzat épületében.

Közleményükben azt írták: emlékezetes, hogy a Hunvald-korszakban a nyomozó szervek elvitték a baloldali polgármestert és ugyancsak letartóztatták az akkori pénzügyi bizottság elnökét is, akit súlyos börtönbüntetésre ítéltek vagyonellenes bűncselekmények miatt.

Pénteken a baloldal pénzügyi bizottsági elnökét érte tetten a nyomozó hatóság. Hivatalosan lopás a gyanú tárgya, amelyet az önkormányzat hivatalos helyiségében folytatott a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője, de ennél sokkal súlyosabb bűncselekmények is feltételezhetők – tudatták.

A kerületi Fidesz szerint a „gyanú fennáll”, ezért azt kérdezik, hogy a kerület „gyurcsányista vezetése”, Niedermüller Péter (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) polgármester tudott-e a lopásról, továbbá részesült-e a lopásból származó haszonból ő és a Demokratikus Koalíció, finanszírozták-e a pártjukat a lopott pénzből?

Emellett felszólítják Oláh Lajost, a kerület DK-s országgyűlési képviselőjét, nyilatkozzon arról, hogy az „önkormányzati jobbkeze”, a bűncselekményben feltételezhetően érintett Borka-Szász Tamás juttatott-e neki a lopott haszonból, hiszen – tették hozzá – tudomásuk szerint rendszeresen tárgyalt a gyanúsítottal a lopás helyszínén.

Az erzsébetvárosiak sajnos ismét megtapasztalták, hogy a baloldal Erzsébetvárosba nem önkormányzatot vezetni, hanem lopni jár. Bízunk abban, hogy a hatóságok a bűncselekmény minden szálát és érintettjét felderítik és bíróság elé állítják” – áll a kerületi Fidesz közleményében.