×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Judit: A hazai ellenzék kottájából játszanak Brüsszelben

 

A félinformációktól a tévedésen keresztül a tudatos hazudozásig – semmi olyat nem csinált a kormány a felhatalmazási törvény árnyékában, amit alapvetően ne tehettek volna meg a kétharmados felhatalmazással, válsághelyzetben. Mivel, hogy egészségügyi válsághelyzet volt. Mondja ezt a Momentum európai parlamenti képviselője, persze nem egy nyilvános ülésen, hanem egy most kiszivárgott videón.

Donáth Anna szerint hiba volt annak idején diktatúra törvénynek nevezni a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt. Mint, ahogy azok az unió-szerte keringő vádak sem állták meg a helyüket – mondta a videóban  –, hogy a parlament nem ülésezett a járvány első hulláma alatt, hiszen soha nem ülésezett annyit, mint a felhatalmazási törvény alatt.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában úgy fogalmazott, a Magyarország elleni brüsszeli támadások mögött a hazai ellenzék áll, az ő „kottájukból játszanak”.

Varga Judit elmondta, ez volt a jellemző a jogállamisági eljárásnál és a tavaszi támadásoknál is, amikor bár minden európai ország a koronavírus-járvány kezelésével volt elfoglalva, a magyar kormányt soha nem látott nemzetközi „össztűz” alá vették.

Donáth Annának, a Momentum EP-képviselőjének kiszivárgott videójából is az derült ki – hívta fel a figyelmet a miniszter –, hogy

maguk az ellenzéki politikusok is tisztában voltak azzal, ezek álhírek, mégis képesek voltak ezeket a „külföldiek szájába adni”.

Hangsúlyozta, a kormány jogilag aggályosnak tartja, hogy a jogállamisági jelentésről az uniós minisztereknek kellett vitatkozniuk, hiszen ehhez sem Magyarország, sem pedig Lengyelország nem járult hozzá, vagyis nem volt meg a tagállamok egyhangú akarata.

A támadások ellen Varga Judit szerint a nyilvánosság a legjobb fegyver, hiszen el kell mondani a közvéleménynek, hogy nyílt nyomásgyakorlás zajlik, és

egyértelműen kimutatható a kettős mérce a különböző jelentésekben.

Példának azt hozta, hogy miközben a korrupció egy kiemelt téma, elfelejtenek arról beszélni, hogy egy sor országban hatalmas botrányok voltak a pénzmosás miatt, s erről is hallgat a jogállamisági jelentés.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.

A címlapfotó illusztráció.