×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Judit távozásra szólította fel a közéletből Donáth Annát

 

Távozásra szólította fel a közéletből Donáth Annát az igazságügyi miniszter a Hír TV szombati adásában, amiért a momentumos EP-képviselő „ország-világ előtt letagadta, hogy rendszeresen informális egyeztetéseket folytat Vera Jourová bizottsági alelnökkel a magyar jogállamiság ügyében".

Varga Judit, igazságügyi miniszter (Fotó: MTI/Vajda János)

Ha Donáth Anna valóban komolyan veszi a jogállamiságot és a demokráciát, akkor a „lebukás” után azonnal távozik a közéletből – közölte Varga Judit. Elmondta: Donáth Anna kiszivárgott videója

bizonyítékul szolgál arra, hogy az ellenzék a kormány koronavírus-járvány elleni döntései ellen uszított.

Amikor a magyar kormány és a magyar emberek közösen azon dolgoztak, hogy a koronavírus-járvány következtében minél kevesebb ember élete kerüljön veszélybe és minél kevesebb magyar ember veszítse el a munkáját, akkor az ellenzéki európai parlamenti képviselők Brüsszelben és Budapesten is, egy előre megírt forgatókönyv alapján, a brüsszeli érdekeket képviselték, és álhíreket terjesztve a magyar kormány veszélyhelyzetben hozott döntései ellen uszítottak” – jelentette ki a miniszter.

Varga Judit megdöbbentőnek nevezte, hogy Donáth Anna kettejük szeptember 29-ei nyilvános vitáján

letagadta a Vera Jourovával folytatott egyeztetéseit.

Tette ezt „miközben a most nyilvánosságra került felvételen büszkén számolt be arról, hogy mind Jourovával, mind Judith Sargentini utódjával folyamatos kapcsolatban áll és folyamatosan instruálja őket a magyar ellenzék politikai céljainak elérése érdekében” – hangsúlyozta.

Varga Judit szerint Donáth Anna nyilvánosságra került mondatai nemcsak rá és a Momentumra, valamint a magyar ellenzéki pártokra nézve rendkívül kínosak, hanem „lebuktatják” Vera Jourovát is, aki pénteken tagadta egy cseh napilapnak adott interjújában, hogy a jogállamisági jelentés kapcsán közvetlenül egyeztetett magyar ellenzéki politikusokkal.

A most hazugságon kapott momentumos képviselőtől hallottak alapján „mindenki számára egyértelmű, hogy milyen forgatókönyv szerint", Vera Jourová és balliberális brüsszeli szövetségesei milyen álhírek alapján támadják Magyarországot, illetve, hogy kik álltak a koronavírus-törvény idején indított, „soha nem látott erősségű összehangolt támadássorozat mögött” – mondta.

Szégyen, hogy egy világjárvány okozta egészségügyi válsághelyzet idején a magyar ellenzék tagjai így jártak el. Ha a Momentum EP képviselője valóban komolyan veszi a jogállamiságot és a demokráciát, akkor egy ilyen lebukás után azonnal távozik a közéletből” – jelentette ki Varga Judit.

Donáth Anna korábban a Facebookon azt írta, hogy márciusban, amikor a magyar kormány éppen a felhatalmazási törvény elfogadtatásával „küzdött” a hazai és nemzetközi porondon, Vera Jourová többször kikérte a véleményét, mint Magyarország egyik megválasztott EP-képviselőjéét.

Vera Jourovával egy pártcsaládhoz tartozunk, és mindketten egy igazságos, emberséges és biztonságos jogállamért dolgozunk” – közölte az EP-képviselő.