Újabb településen esett egymásnak az ellenzéki káoszkoalíció

 

Újabb ellenzéki vezetésű településen alakult ki belviszály a baloldali pártok között. A Pest megyei Szigetszentmiklóson – a városban terjedő hírek szerint – a DK és a Momentum fogott össze az MSZP–LMP–Jobbik–Mindenki Magyarországa Mozgalom ellen.

Két hete egy zárt ülésen hangos vita alakult ki, ismerték el többen, de azt nem, hogy összeverekedtek a baloldali politikusok, és emiatt összetört egy nagy üvegasztal. A helyi Fidesz szerint a baloldali viták már Szigetszentmiklós működését veszélyeztetik.

A szigetszentmiklósi polgármesteri hivatal pénteken általános ügyfélfogadási időt tartott, de a várost irányító baloldali Összefogás-frakció tagjai ez idő alatt csapatépítő tréningen vettek részt egy külső helyszínen.


A közösségi oldalon terjedő hírek szerint ugyanis „recseg-ropog a hivatal, törnek-zúznak a városházán”.

A tavaly októberben győztes városvezetés ügyeiről már a 40 ezres település lakói is értesültek.

Két hete egy zárt ülésen keveredhetett összetűzésbe egymással a DK-s alpolgármester, Jószai Attila és Nagy János polgármester kabinetfőnöke, Halásztelek volt MSZP-s polgármestere, Szentgyörgyi József. A szocialista politikus e-mailben azt állította: az ülésteremben épp „szakmai vitát folytattak”, a járvány miatt „három méterre” ültek egymástól, így politikustársával

nem kerültek egymással fizikai kapcsolatba”.

Több százezer forintos kár keletkezhetett az egyet nem értésből

Az M1 Híradója megkereste a békítő harmadik felet, a jobbikos Lupa Jánost is. A baloldali összefogás tagja először a jereváni rádió híreinek valóságtartalmához hasonlította a híreszteléseket, de egy újabb telefonhívásra már másképp emlékezett, azt azonban állította, verekedés nem történt.

A jobbikos politikus azt elismerte, hogy egy asztal üvege megrepedt, és még hozzátette, hogy előfordul, nem értenek egyet a képviselők, és elhangozhatnak általában nem használt szavak viták közben.

A szóban forgó polgármesteri pulpitus legalább négy méter hosszú, amit vastag, biztonsági üveg borított. Ez törött el az állítólagos szóbeli egyet nem értés következtében. Információink szerint a kár elérheti akár a 300 000 forintot.

Belháborút folytat az ellenzék, aminek a város látja kárát

„Az az összefogás, ami tavaly megvalósult a választásokon a baloldalon, az mára már nincsen” – vélekedett az M1-nek Vántsa Botond, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője. Szerint több hónapja tart a Szigetszentmiklóst irányító városvezetés háborúskodása. A két táborra szakadt baloldal vitája a DK–Momentum kontra MSZP–LMP-Jobbik–Mindenki Magyarországa Mozgalom között zajlik, ami már a város működőképességét és jövőjét veszélyezteteti.

„Nem történnek fejlesztések, azok a beruházások érnek véget, amit még a korábbi ciklusban mi magunk elkezdtünk, de új fejlesztésekről nem beszélnek, gyakorlatilag megtorpant minden Szigetszentmiklóson, és nem tudjuk, még mi jön még, mi lesz a következő fordulat itt a baloldali frakcióban” – fogalmazott Vántsa.

Korábban Gödön robbant ki belháború a DK és a Momentum között. Az országossá váló vitában az MSZP már amiatt aggódott, hogy a belviszály akár a 2022-es ellenzéki összefogás sikerébe is kerülhet.