×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bíró László támogatásával a maradék hitelességét is elveszti a baloldal

 

Budapest nem Judapest, hanem egy sokszínű város – mondta ma Karácsony Gergely az M1-nek. Korábban az a Bíró László gúnyolta Judapestnek Budapestet, aki a baloldal jelöltje a hétvégi időközi választáson Borsod megyében, és aki a Judapest mellett jó pár zsidó- és cigányellenes kijelentést tett. Mindezek ellenére a főpolgármester nemrég támogatásáról biztosította Bíró Lászlót. A kormánypártok szerint a maradék hitelességét is elveszti ezzel a magyar baloldal – hangzott el az M1 Híradójában.

Vissza kell utasítani, ha valaki ilyen kijelentéseket tesz” – ismerte be három nappal a borsodi időközi képviselő-választás előtt Karácsony Gergely az M1-nek.

A főpolgármester ugyanakkor ellentmondásba keveredett, amikor azt állította: ő a fővárosiakat megvédte, miután kiderült, hogy a baloldal közös borsodi országgyűlési képviselőjelöltje korábban antiszemita kijelentéseket tett, többek között Budapestet Judapestnek nevezte.

Karácsony Gergely nemrég Facebook-videóban méltatta Bíró Lászlót.

Ahogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke megbocsátott a jobbikos politikusnak, úgy a főpolgármester is beállt ebbe a sorba.

Több szervezet képviselője, köztük az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbija, Köves Slomó is úgy fogalmazott, Bíró László kirekesztő kijelentéseit nem lehet felülírni egy bocsánatkéréssel, mert azzal a baloldal legitimálja az antiszemitizmust.

Vannak elfogadhatatlan megnyilatkozások

Az európai kultúrkörön belül vannak elfogadható és elfogadhatatlan megnyilatkozások. Van elfogadható és elfogadhatatlan magatartás. Az, hogy valaki Budapestet Judapestnek nevezi, egyértelmű antiszemita megnyilatkozás. És hogy a teljes baloldal beáll a jelölt mögé, és a főpolgármester személyes támogatásáról biztosítja a jelöltet, az olyan egyedülálló botrány, ami a balliberális oldalnak az elmúlt harminc évben gyűjtött kevés hitelességét is teljes egészében szétrombolja és megsemmisíti. És ebben, hogy a főpolgármester is részt vesz, ez az ő személyes felelőssége – fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

A baloldali összefogás jelöltje nemcsak antiszemita kijelentései miatt vált ismertté, hanem a cégügyei miatt is. Bíró László korábban egy varrodát működtetett Csernelyen, amely a nagy összegű állami támogatás ellenére is csődbe ment.

A címlapfotó illusztráció.