×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Deutsch: Karácsony a magyar embereket sértegetők oldalára állt

 

Karácsony Gergely főpolgármester Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnökének, valamint Katarina Barley, az Európai Parlament alelnökének küldött nyílt levelével azoknak a pártjára állt, akik sértegetik és megtámadják a magyar embereket – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Brüsszelben, magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.


Az EP-képviselő a főpolgármester, és több magyar város polgármestere által aláírt nyílt levelével összefüggésben azt mondta, az aláírók levelükkel hűségesküt tesznek az uniós bizottság és a parlament alelnökeinek, és nem mulasztják el, hogy gyalázzák Magyarország kormányát, piszkálódjanak és valótlanságokat terjesszenek.

Budapest főpolgármestere levelével kinyilvánította: Jourová alelnök mellé áll, aki betegnek minősítette Magyarországot, nem pedig a „lebetegezett” 10 millió magyar ember mellé. Kinyilvánította azt is, hogy annak az EP-alelnöknek az oldalára áll, aki nemrégiben arról beszélt, hogy ki kellene éheztetni a magyarokat, és a magyar kormányt – mondta Deutsch.

Kijelentette: Karácsony Gergely arra kapott felhatalmazást, hogy dolgozzon.

A hozzá nem értést, a tunyaságot, a restséget, a felkészületlenséget, az egyre erősödő arrogáns fölényeskedő hangnem nem oldja meg.

A munka helyett arrogáns, fölényeskedő módon piszkálódni, könnyen leleplezhető hazugságokkal házalni otthon és az országhatárokon túl, méltatlan magatartás egy főpolgármesterhez.

Magyarország a lehető leghatározottabban visszautasítja a hazugságokat

– húzta alá Deutsch Tamás.

A levélben írottakra reagálva a képviselő azt közölte, Budapest korábbi, Demszky Gábor irányította liberális, szocialista, baloldali városvezetéséhez kötődő korrupciós ügyek miatt szerepel az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) vonatkozó jelentésében Magyarország.

A politikai és morális aberráció csúcsa az, hogy Karácsony Gergely a saját politikai családjához tartozó vezetők által elkövetett csalási és korrupciós ügy miatt a felelősséget az Orbán-kormányra akarja hárítani

– fogalmazott.

Kijelentette, a korrupt fővárosi liberális és szocialista vezetés hibáiért a korrupció által érintetteket továbbra is alkalmazó új városvezetés álljon helyt, ne pedig a magyar polgárok teljes közösségének kelljen a szégyent, valamint a jogi és pénzügyi felelősséget vállani.

Magyarország a lehető leghatározottabban visszautasítja a levélben megfogalmazott vádaskodásokat, Karácsony a saját politikai családja háza táján söprögessen. Abszurd és tarthatatlan, amit a főpolgármester képvisel – tette hozzá Deutsch Tamás.

Budapest és kilenc város vezetője kedden fordult nyílt levélben Vera Jourovához és Katarina Barleyhez, azt kezdeményezve és támogatásukat kérve, hogy a koronavírus elleni uniós mentőcsomagból jutó támogatások legalább a felét az önkormányzatokon keresztül használhassa fel Magyarország. Mint írták, meggyőződésük, hogy ez a kezdeményezés lehet a megoldás arra, hogy az Európai Unió és az Orbán-kormány vitájából az európai értékek és a magyar emberek kerüljenek ki győztesként.

A címlapfotó illusztráció.