×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elemző: A liberális Jourova demokrácia vádjai nem igazak Magyarországra

 

Vera Jourova megsértette Magyarországot, távoznia kell pozíciójából” – ezt írta a miniszterelnök Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, miután a bizottság alelnöke beteg demokráciának nevezte Magyarországot, és azzal sértegette az Európai Unió magyar polgárait, hogy nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak – derült ki az M1 Híradójában.

A miniszterelnök úgy fogalmazott,

ezek a kijelentések sértők Magyarországra, és a magyar emberekre nézve is.

Kovács Zoltán államtitkár megerősítette, a kormány azt várja, hogy Vera Jurova mondjon le.


Jurova asszony kijelentései alkalmatlanná teszik arra, hogy biztosként tevékenykedjen,azt hiszem, hogy a miniszterelnök úr ehhez mérten is kemény levele egyértelművé teszi azt, hogy mit várunk tőle, azaz a lemondását, és azt is, hogy addig, amíg ez nem történik meg, minden kapcsolatot felfüggesztünk vele, tehát nincs munkakapcsolat Magyarország kormánya és Jurova között

– mondta.

Amit a cseh alelnök, Vera Jourova mond, az egész egyszerűen nem igaz

– ezt már Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője mondta. Mint fogalmazott, a liberális cseh alelnökasszony túlterjeszkedett az európai bizottság működésére vonatkozó szabályokban rögzített feladatán.


Azt gondolom, hogy átlépett egy határvonalat az alelnök asszony amikor nemcsak politikai, jogi kérdéseket tárt a nyilvánosság elé, hanem a magyar választópolgárokat, a magyar demokrácia állapotát minősítette. Azt gondolom, hogy ez volt az a választóvonal, határvonal, amit soha egyetlen európai biztos sem léphet át, és a magyar tiltakozás, a magyar lépés is ennek tudható be” – mondta.

Véleménye szerint a magyar választópolgárok eddig mindig felelős döntést tudtak hozni például közéleti-politikai kérdésekben. „Az, amit ő mond, az egész egyszerűen nem igaz”– utalt Vera Jourová kijelentéseire.

A címlapfotó illusztráció.