×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Boros Bánk Levente: Csak jobb híján választottak jobbikos jelöltet

 

Egyre többen határolódnak el Bíró Lászlótól. A szocialisták volt elnöke, a baloldal meghatározó alakja, Kovács László is azt mondta, pártjának nem szabad támogatni az antiszemita kirohanásairól ismert jobbikos politikust, a borsodi időközi választáson. A zsidó vezetők szerint sincs helye a törvényhozásban az ellenzék közös jelöltjének. A kemény kritikák ellenére a baloldali pártok és Karácsony Gergely főpolgármester is kiáll a „judapestező”, és a szállodák zsidó vendégeit „tetűcsúszdásoknak” nevező Bíró László mellett.


Karácsony Gergely is beszállt a jobbikos politikus kampányába. Budapest főpolgármestere annak ellenére támogatást kért a baloldal közös jelöltjének a tiszaújvárosi időközi országgyűlési képviselő választáson, hogy Bíró László egy hozzászólásában Budapestet judapestnek nevezte.

Karácsony Gergely videóüzenetben állt ki Bíró László mellett, ez önmagában furcsa jelenség

– mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója az M1-en. Hozzátette, a köpönyegforgatás nem szokatlan a balliberális oldalon.

Az antiszemitizmus vörösvonal, nem tűrhető, ezt vallotta a baloldal is, most mégis kiállnak Bíró mellett, sőt magát a kormányt vádolják sokszor antiszemitizmussal – hangsúlyozta.

A Jobbikkal való összefogás komoly belső kohézióromboló problémát jelenthet a balliberális pártoknak

– hívta fel a figyelmet.

Bíró László jelölése nem csak azt mutatja, hogy jobb híján egy jobbik jelöltet választottak Szerencsen és környékén, akivel megpróbálják a mandátumot megszerezni, hanem azt is mutatja, hogy milyen emberállománnyal rendelkezik akár Jobbik, akár az összes többi balliberális párt – magyarázta.

Ez egy olyan morálistörés lehet ebben az érdekkoalícióban, amely rányomhatja a bélyegét a későbbi együttműködésre. Gyakorlatilag azt mondják ki, hogy minden elvet félre lehet tenni, az emberek múltja ebben a tekintetben nem számít, akár zsidózhat is, és ilyen embereket ajánlanak a választók számára, hogy képviseljék őket az országgyűlésben, csak azért, hogy a pártok teljesíteni tudják az önmaguk által kijelölt missziót, mely szerint kormányváltást csikarjanak ki 2022-ben

 

– hívta fel a figyelmet a szakértő.

Hangsúlyozta, a második Orbán-kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, mégis a balliberális uniós politikusok szerint hazánkban antiszemitizmus probléma van.

A címlapfotó illusztráció.