×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Jobbik szerint a miniszterelnök nem képes demokrataként működni

 

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke szerint Orbán Viktoron érezhető, hogy diktatúrában szocializálódott, ezért nem képes demokrataként gyakorolni a közhatalmat.

Hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Stummer János arról beszélt: teljesen nyilvánvaló, hogy a miniszterelnök minden hintapolitika ellenére már régen elkötelezte magát a Kelet mellett, aminek az is oka lehet, hogy sokkal kényelmesebben érzi magát egy keleti despota, mint egy nyugati demokrata szerepében.

Az ellenzéki politikus mindennek jeleként említette a fehéroroszországi válság, a koronavírus-járvány és a Navalnij-ügy kezelését, amelyekben szerinte kivétel nélkül az látszik, hogy „Orbán Viktor a keleti orientációt választotta a nyugati demokráciák helyett”.

Stummer János közölte: az Orbán-kormány egy hónapig hallgatott Fehéroroszország ügyében, a járvány kezelésében sem állt az Európai Bizottság elnöke által javasolt „egészségügyi unió” mellé, a Navalnij-ügyben sem állt Németország vagy más nyugati állam mellé, a kabinet „újfent kivárásra játszott”.

Lehet, hogy tiszteli Angela Merkelt Orbán Viktor, de Vlagyimir Putyint szereti is – fogalmazott a jobbikos képviselő, aki szerint a kormányzatnak nem kampányüzemmódba kellene kapcsolnia, hanem meg kelle védenie a magyar gazdaságot, az egészségügyet a kihívásoktól.