×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az MSZP szerint a főváros minden pénze „foglalt”

 

A főváros számláján található minden forinton két forint kötelezettség van – mondta az MSZP budapesti frakcióvezetője, Zugló polgármestere hétfőn, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba kifejtette, ha a közgyűlés elfogadná a Fidesz-KDNP javaslatát arról, hogy a főváros saját forrásból nyújtson 50 milliárd forintos segítséget az idegenforgalomnak, akkor elmaradna a Lánchíd és a 3-as metró felújítása, valamint megszűnne a szociális ellátások rendszere.

Kiemelte, a kabinet az idei évben 22 milliárd forintot, jövőre pedig több mint 40 milliárd forintot von el a fővárostól, amely napi 20 milliárd forintos adóbefizetéseiből mindössze két–három százalékot kap vissza.

Az MSZP ennek tudatában felháborítónak tartja, hogy a Fidesz-KDNP képviselői nem arról akarnak tárgyalni, hogy a Budapest által befizetett adó legalább 10 százaléka maradjon a fővárosnál – mondta Horváth Csaba.

A szocialista politikus közölte továbbá, a társasházi törvény módosítását kezdeményezik annak érdekében, hogy a lakástulajdonosoknak könnyebben legyen lehetősége levélben szavazni a társasházi közgyűléseken.