×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több településen lezárult az időközi polgármester-választás

 

Cikkünk frissült.

Bereczkiné Pavelka Jolán nyert Istvándiban

Bereczkiné Pavelka Jolán független jelölt nyerte a polgármester-választást a Somogy megyei Istvándiban vasárnap – tájékoztatta a Darányi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-t.

Kálmán László elmondta: a győztes 100, míg szintén független vetélytársai közül Kalányos Zoltán 73, Pécsi Sándor 46, Rónai Bálint Ádám 24 érvényes szavazatot kapott. A Szigetvár és Barcs között található község 373 választópolgárából 243 járult az urna elé – tette hozzá.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert Istvándi korábbi polgármesterét márciusban jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság egy, a megválasztása előtt elkövetett bűncselekmény miatt. A településvezető ezzel elvesztette választójogát, tisztsége megszűnt.

Balogh Miklós nyerte az időközi polgármester-választást Alsószentmártonban

Balogh Miklós (független) nyerte a vasárnap rendezett időközi polgármester-választást a Baranya megyei Alsószentmártonban – tájékoztatta a helyi választási iroda jogi helyettese az MTI-t.

A négy független jelölt közül Balogh Miklós 315, Petrovics Tibor 279, Gligulics Olivér 68, míg Acél Péter 21 szavazatot kapott - közölte Ottó Krisztián Ottó, hozzátéve: a 824 választásra jogosult közül 697-en voksoltak, 16 választó érvénytelenül szavazott.

A Baranya megye déli részén, a Dráva közelében fekvő ormánsági településen azért volt szükség az időközi választásra, mert a község tavaly októberben megválasztott független polgármestere, Budai László februárban lemondott tisztségéről.

Vele kapcsolatban a Pécsi Törvényszék januárban azt közölte az MTI-vel, hogy felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Eredetileg június 7-re tűzték ki a voksolás időpontját, de a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény rendelkezései miatt az időközi választás akkor elmaradt.

Sándor Józsefet választották Vizslás polgármesterévé

Sándor József(független) lett a Nógrád megyei Vizslás polgármestere – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-t.

Babjákné Bocsok Anna elmondta, hogy a névjegyzékében szerepló 1072 választópolgár közül 684 járult az urnák elé. Sándor József 385, a szintén függetlenként induló korábbi polgármester, Angyal Jenő 277 szavazatot kapott, míg a munkáspárti Felföldi István 10-et. 12 voks érvénytelen volt.

Drajkó Ferenc, aki függetlenként indult a polgármesteri posztért, szerdán visszalépett a jelöltségtől. A polgármester mellett a hat önkormányzati képviselőt is megválasztottak, 18 jelölt közül. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a község képviselő-testülete június 25-én feloszlatta magát.