×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hiába a támogatás, Bíró László cége fizetésképtelenné vált

 

A baloldali összefogás tiszaújvárosi képviselőjelöltje, Bíró László jelentős anyagi támogatás ellenére vitte vakvágányra a cégét a Magyar Nemzet értesülései szerint. Az antiszemita és cigányellenes megnyilvánulásairól elhíresült Bíró László cége ugyanis mintegy ötvenmillió forintnyi vissza nem térítendő támogatáshoz jutott, azonban így is fizetésképtelen lett a vállalat: több dolgozóját nem fizette ki – hangzott el az M1 Híradójában.


Antiszemita és cigányellenes megnyilvánulásairól híresült el a baloldali összefogás tiszaújvárosi képviselőjelöltje, Bíró László. A cigánysággal kapcsolatban azt mondta: a Sztojkáktól meg kell védeni az országot, a külföldi zsidó turistákra utalva pedig „tetűcsúszdásokról” beszélt.

A tiszaújvárosi-szerencsi választókerületben található

Taktaharkány lakosai szerint az ilyen kijelentéseket nem lehet jóvá tenni egy bocsánatkéréssel.

Közben egyre több a bizonyíték arra, hogy kirekesztő mondatain kívül más kétes ügye is volt Bíró Lászlónak.

A Magyar Nemzet korábban arról értesült, hogy a Bérgarancia Alapból fizették ki Bíró László korábbi alkalmazottait, mert az érdekeltségébe tartozó cég tetemes munkabértartozást halmozott fel. Több egykori dolgozó pedig hiába várta a fizetését.

Ezúttal pedig olyan dokumentumok kerültek a lap birtokába, amelyek szerint Bíró László jelentős anyagi támogatás ellenére vitte vakvágányra a cégét, és egy olyan vállalkozónak adta tovább, akit azóta eltiltottak a cégvezetéstől.

A Magyar Nemzet azt írja: Bíró László 2014 augusztusa és 2016 júliusa között igazgat-elnökként vezette a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezetet, ami ezidő alatt

mintegy ötvenmillió forintnyi vissza nem térítendő támogatáshoz jutott.

A baloldali összefogás képviselőjelöltje azonban így is földbe állította a céget – ahogy a lap fogalmaz.

Mint azt korábban a Hír TV feltárta: Bíró László lelövéssel fenyegette meg az alkalmazottakat, amikor szóvá tették elmaradt fizetéseiket. Azóta kiderült: a baloldali képviselőjelöltnek – vadászként – valóban van fegyvere. Elejtett zsákmányaival pedig számos képen „pózol”.