×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A hajdúnánási időközi választás tétje, hogy marad-e a baloldali zöldbárók uralma

 

A református lelkész vagy a város egykori jegyzője lehet Hajdúnánás új önkormányzati képviselője. A Hajdú-Bihar megyei város 5-ös számú választókerületében azért tartanak időközi önkormányzati választást jövő vasárnap, mert a tavaly októberben az ellenzéki összefogás színeiben megválasztott Éles András júniusban elhunyt. A Pesti Srácok megnézte, hogy mi a tétje a voksolásnak. Az internetes portál szerint vagy a hazai baloldalhoz bebetonozott zöldbárók uralma folytatódik a településen, vagy egy polgári, kormánypárti vezetés alapozhatja meg Hajdúnánás jövőjét – közölte az M1 Híradója.

Jövő vasárnap ismét voksolhatnak a hajdúnánásiak. A hajdú-bihari városban azért kell időközi választást tartani, mert elhunyt az egyik önkormányzati képviselő.

Jelenleg patthelyzet van az önkormányzatban. A polgármesterrel együtt a kormánypártoknak ugyanannyi szavazata van a testületben, mint a baloldalnak. Konszenzus hiányában pedig elmaradtak a fontos döntések. A pestisracok.hu szerint Hajdúnánás gazdálkodását egy, a baloldalhoz köthető hűbérúri rendszer tartja gúzsban, és amelynek legfőbb haszonélvezője a helyi Bódi család.

A portál azt írta, a városban nagy befolyással bíró Bódi László a rendszerváltozáskor, a Hajdúnánási Állami Gazdaság privatizációja idején volt jókor, jó helyen. Jelenleg annak jogutódja, a Tedej Agrártermelő és Szolgáltató Zrt. mellett tizenhét másik céget vezet.

Az internetes oldal forrásai szerint Bódi László ugyan háromszáz embernek ad munkát a városban és környékén, de dolgozói teljesen kiszolgáltatottak neki. A vállalkozó több cikluson át, 2006-ig volt önkormányzati képviselő; helyét lánya, Bódi Judit vette át, aki jelenleg is a testület tagja, nem mellesleg az MSZP megyei elnöke.

Az M1 utolérte Bódi Juditot, aki először reagálni akart a pestisrácok.hu-n megjelentekre, azonban később meggondolta magát. Ugyancsak nem kívánt nyilatkozni az összbaloldali jelölt Szűcsné Sebestyén Irén sem.

A vele szemben induló Kocsis Áronról a pestisracok.hu azt írta: a Szólláth Tibor polgármester támogatását élvező református lelkész, a helyi Kőrösi Gimnázium hitéleti igazgatóhelyettese és programjában a fiatalok megszólítását és egy élhető település létrehozását tűzte ki céljául.