×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bizonyított, hogy Bíró László nem fizette ki alkalmazottait

 

Hivatalos iratok igazolják, hogy a baloldal szerencsi képviselőjelöltje nem fizette ki korábbi alkalmazottait. Erről a Magyar Nemzet írt, miután a birtokába került több ezt igazoló dokumentum. Bíró László tagad és perrel fenyeget. A baloldali politikusok pedig nemcsak itthon, de Brüsszelben sem határolódnak el Bíró korábbi rasszista megnyilvánulásai miatt – közölte az M1 Híradója.

Tetemes munkabértartozást halmozott fel korábban egy a Bíró László érdekeltségébe tartozó cég – tudta meg a Magyar Nemzet a baloldali összefogás tiszaújvárosi országgyűlési képviselőjelöltjével kapcsolatban. A lap szerint a jobbikos politikusnak 2014 és 2016 között volt egy varrodája, amelynek több egykori dolgozója a mai napig hiába várja fizetését.

Ezt nemrég volt varrodai alkalmazottak is megerősítették a Hír TV Informátor című műsorának. Azt mondták: van, akinek több százezer forinttal tartozik Bíró. És amikor egyikőjük ezt szóvá tette, a jobbikos politikus azt mondta nekik: hozza a puskáját és menekülhetnek.

Az elmaradt bérek rendezése azért is húzódik, mert Bíró László egy olyan vállalkozónak adta át a varroda irányítását, akinek kilenc kényszertörlés alatt álló cége van.

A varroda esetében a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bérgarancia-biztost jelölt ki.

Erre abban az esetben kerül sor, ha egy cég teljesen fizetésképtelen – mondta az M1-nek Simon Balázs szakjogász. Hozzátette: a kijelölt biztos ilyenkor felméri a cég vagyonát, például a munkaeszközök értékét, és rendszerezi a tartozásokat.

„Nekem tiszta a lelkiismeretem: soha senkit nem fenyegettem fegyverrel, soha senkinek nem tartottam vissza a bérét” – reagált szombati Facebook-posztjában Bíró László, és pert helyezett kilátásba. Az M1-nek Jakab Péter, a Jobbik elnöke pedig megerősítette: nem léptetik vissza jelöltjüket.

A kormánypártok továbbra is érdemi választ várnak a baloldal szerencsi jelöltjéről.

A jelöltnek más viselt ügyei is vannak. Ő az, aki egy korábbi posztjában Budapestet Judapestnek nevezte, illetve a külföldi zsidó turistákra utalva „tetűcsúszdásokról” beszélt. A cigánysággal kapcsolatban pedig azt mondta: a Sztojkáktól is meg kell védeni az országot.

Az európai szocialilsták és liberálisok eddig szó nélkül hagyták Bíró László antiszemita és rasszista megnyilvánulásait.

Hiába kérte állásfoglalásukat a kormánypártok európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Deutsch Tamás Brüsszelben.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint Bíró László valóban iszonyatos mondatokat mondott, ugyanakkor az ATV hétfő esti műsorában mégis megbocsátó volt a baloldali jelölttel szemben.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: ahhoz, hogy 2022-ben hatalomra kerülhessenek, kell a Jobbik. Bíró László miatt pedig nem akarja feláldozni ezt a jövőt.