×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony Gergely kísérleti laboratóriumként használja a fővárost

 

A Fidelitas elnöke felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy „fejezze be a politikai ámokfutását”.

Illés Boglárka keddi budapesti, az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján közölte: eddig türelemmel várták, hogy a főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra a Fidelitasnál is betelt a pohár.

Hozzátette: Karácsony Gergely kísérleti laboratóriumként használja a fővárost, ami már tavasszal látható volt, amikor rendeletekkel vezette a várost, és egysávosította a Nagykörutat. Emiatt – folytatta – annak a több tízezer embernek, aki autóval jár munkába, viszi a gyermekeit az iskolába vagy óvodába, el kell viselnie a szmogot és a torlódást – mondta.

A főpolgármester megfelelő tervezés és egyeztetés hiányában hozott meg egy rendeletet, és csak azután érzékelte, hogy érdemes lenne megkérdezni az emberek véleményét – jelentette ki. Ezzel az autósokat a kerékpárosok ellen uszította és fordítva – hangsúlyozta.

A Fidelitas nevében leszögezte: nem kérnek abból, hogy Karácsony Gergely játszadozik azoknak az idejével, akik autóval járnak munkába.

Más, egymillió lakosnál népesebb városokkal összehasonlítva Budapesten magas a közösségi közlekedés aránya, az egyéb gépjárművel közlekedést tekintve pedig a középmezőnyben található – közölte. A cél, hogy a kerékpáros közlekedés aránya nőjön, de ezt nem úgy kell elérni, hogy ellehetetlenítik az autósok életét – mondta Illés Boglárka.

A sajtótájékoztató után a Fidelitas aktivistái kérdésekkel felmatricázott palackos vizeket osztottak a piros lámpánál várakozó autósoknak. A palackokon az volt olvasható: „Téged sem kérdeztek meg róla, hogy mit gondolsz a körúti biciklisávról? Ez mindenki Budapestje?

A címlapfotó illusztráció.